cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Guyger trial
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

03 maart 2023 door Patrick Goede

Man vergeeft moordenaar van zijn broer en geeft haar een knuffel: "Geef je leven aan Christus"

Een video van een rechtszaak waarin een man de moordenaar van zijn broer vergeeft, trekt veel aandacht. Ex-politieagent Amber Guyger werd eind 2019 veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de moord op Botham Jean. Zijn broer Brandt Jean biedt haar tijdens de rechtszaak zijn vergeving aan en zegt zelfs geen straf voor haar te wensen.

Een video op Instagram over de bijzondere actie van Brandt is in tien dagen tijd al bijna 4 miljoen keer bekeken. Brandt vraagt de moordenaar simpelweg "om haar leven aan Christus te geven". Daarna vraagt hij de rechter of hij Guyger een knuffel mag geven. Het blijft even stil maar dan geeft de rechter toch toestemming. Uiteindelijk zien we ook de rechter op de video een traantje wegpinken als de twee elkaar omhelzen.

Amber Guyger schoot na afloop van haar 13,5 uur durende werkdag op 6 september 2018 Botham Jean twee keer in zijn borst. Hij was haar bovenbuurman. Ze woonden in hetzelfde appartementencomplex. Zij op de derde verdieping en hij op de vierde. Volgens Amber verwarde ze de appartementen met elkaar. Ze zei er destijds van overtuigd te zijn dat Botham een indringer was in haar eigen appartement.

Door het appartement binnen te gaan waar ze inbraak vermoedde, ging ze echter al in tegen de politieprotocollen die gelden bij een dergelijke inbraak. Ook riep ze geen versterking op. Amber Guyger kan pas in september 2024 vervroegd vrij komen. 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify