cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
vrouw kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2023 door Patrick Goede

Vrouw met ontbloot bovenlijf valt kerk binnen en vernielt Jezusbeelden

Een vrouw zonder shirt of beha aan heeft volgens WSAW-TV ingebroken bij een katholieke kerk in North Dakota en een standbeeld van Jezus vernield.

De politie van Fargo zegt dat ze rond 18.30 uur reageerden op een oproep in de St. Mary's Cathedral in het centrum van North Dakota afgelopen dinsdag. Toen de agenten arriveerden, zeiden ze dat ze een vrouw aan de overkant van de straat zagen rennen. Ze konden haar uiteindelijk aanhouden.

Volgens gerechtelijke stukken had de vrouw op dat moment ook geen schoenen aan. De politie identificeerde haar als de 35-jarige Brittney Marie Reynolds.
Agenten zeggen dat Reynolds niet in staat was om basisvragen te beantwoorden en onder invloed van verdovende middelen leek te zijn.

Potplant
Eerwaarde Riley Durkin heeft beelden van beveiligingscamera's aan de autoriteiten verstrekt, en volgens gerechtelijke documenten is te zien dat Reynolds de kerk binnengaat en een potplant omgooit. Vervolgens gaat ze op weg naar een groot Jezusbeeld dat in de kerk aan de muur hangt.

Het beeld wordt door Reynolds van de muur gerukt en op de grond gesmeten. De vrouw op de video vertrekt kort daarna. De politie heeft contact opgenomen met monseigneur Joseph Göring voor een inschatting van de schade. Hij zegt dat hij niet zeker is van de exacte waarde van het Jezusbeeld, maar dat een soortgelijk beeld online werd gevonden voor een prijs van 11.500 dollar.

Reynolds werd vastgehouden in de gevangenis van Cass County en zou woensdag voor het eerst voor de rechtbank zijn verschenen. Ambtenaren vaardigden ook een aanvullend bevel uit voor Reynolds nadat ze is beschuldigd van het mishandelen van Essentia Health Emergency Room-personeel.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Het is triest dat dingen op deze manier gebeuren.

Maar... waarom moet de volledige naam van deze vrouw worden genoemd?

Wat is de toegevoegde waarde hiervan?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify