cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Actrice
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

25 januari 2023 door Patrick Goede

Populaire Kroatische actrice wordt non en uiteindelijk zelfs kluizenaar

Na meerdere stukgelopen relaties en een "leven vol leegte" in de spotlights, besluit de Kroatische actrice Edita Majic zich aan te sluiten bij een Karmelietenklooster. Sommige mensen denken dat ze depressief of verslaafd is geraakt en daarom besluit zich bij het Spaanse klooster te voegen. Maar zuster Edita geeft zelf aan dat je dan niet eens door "de strenge toelatingseisen van het klooster heen komt". 

Ze vond het naar eigen zeggen vooral naar dat mensen haar in de 'normale wereld' alleen nog leken te benaderen voor hun eigen gewin. Het Karmelietenklooster is een strenge orde van afzondering, en in het laatste interview dat zuster Edita geeft vertelt ze elke dag voor iedereen die ze in haar leven heeft ontmoet te bidden. Uiteindelijk bevalt het leven in afzondering voor God, haar zo goed dat ze besluit kluizenaar te worden. Tot op de dag van vandaag woont de inmiddels 53-jarige Edita ergens op een afgelegen bergtop in Spanje.

Bekijk het opmerkelijke verhaal van zuster Edita Majic in onderstaande video.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen