cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Damascus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

09 januari 2023 door Damascus

Damascus lanceert nieuwe video 'Rust' en kondigt nieuw album aan

Na de release van Niet Van Deze Wereld en de bijbehorende clubtour bleef het lang stil rondom Damascus. Vandaag wordt het vijfde album 'Manna' aangekondigd en verschijnt de eerste single met bijbehorende video: 'Rust'.

Rapper Martee: "Door corona heeft veel stilgelegen. Optredens verdwenen uit de agenda en van studiosessies kwam ook niet veel meer. Toch zijn we alle drie blijven schrijven, er lagen veel concepten op de plank. In de afgelopen tijd zijn we daarmee de studio ingegaan en hebben we hard gewerkt aan onze vijfde album, dat de titel 'Manna' gaat dragen. Als eerste single komt 'Rust' uit: een lied over stilte vinden te midden van alle hectiek."

MaddoC vervolgt: "Twee jaar geleden was ik met een groep mannen een weekend in een klooster. We zaten buiten bij een vuurtje terwijl we persoonlijke verhalen vertelden. Op de achtergrond klonk eenvoudig maar prachtig gezang met de eeuwenoude woorden: 'U geeft rust, U geeft rust in mijn ziel.' Dat raakte me, dat was een glimp van de eeuwigheid. Dat je vertelt over de stormen in je leven en dat er dan iets van rust en nabijheid doorklinkt. Ik wist toen direct: daar moeten we een lied van maken."

Bekijk het lied:

En dus niet alleen een single, er is ook een nieuw album in de maak. Eline vertelt enthousiast: "We vinden dit zelf de meest toffe muziek die we tot nu toe hebben gemaakt. Manna bevat nog meer popinvloeden dan voorgaande albums. We kunnen niet wachten om het aan jullie te laten horen."

Manna zal na de zomer verschijnen. Tot die tijd worden verschillende singles uitgebracht en volgt meer informatie over het albumconcept.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen