cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerwin Hoekstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2022 door Redactie

Organist Gerwin Hoekstra (30) overleden

Organist Gerwin Hoekstra is zondagavond op 30-jarige leeftijd overleden. De organist van de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden was ernstig ziek. Dat maakt Orgelnieuws.nl bekend.

Hoekstra was voor zijn periode als organist van de Grote of Jacobijnerkerk ook actief als organist van de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt. Tijdens zijn studie in de Verenigde Staten speelde hij op het orgel van First Church in Oberlin. Hij studeerde onder meer aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar hij cum laude zijn bachelordiploma wist te halen.

Bij orgelconcoursen wist Hoekstra verschillende prijzen te behalen. Zo slaagde hij erin het Govert van Wijn Concours in 2013 te winnen en won hij het concours Storici del Basso Friuli in 2018.

Afgelopen jaar kreeg de organist te horen dat hij kanker had. Zijn ziekte verergerde dit jaar en afgelopen zondag 27 november overleed hij.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
De familie van Gerwin Hoekstra, wens ik veel sterkte toe en dat ze Gods nabijheid mogen ervaren in deze verdrietige periode.Oude mensen moeten sterven, jonge mensen kunnen... sterven.

Laten we daar ook aan denken, betreffende ons eigen leven.

Er komt... een nimmer eindigende eeuwigheid.

Als je daar aan denkt, wat is dan van ECHTE Waarde?