cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
OM Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 januari 2023 door Operatie Mobilisatie

Terugkijken: Jonathan Goldberg over zijn werk in Israël

Historisch gezien waren de christenen de grootste vijanden van de Israëli’s. Veel Israëli’s denken dat ze, om te ‘mogen’ geloven in Jezus, zich moeten bekeren tot het christendom, de religie van hun historisch grootste vijand. “Het is mijn gebed dat Israëli’s begrijpen dat Joods zijn, Israëli zijn en in Jezus geloven een legitiem Joods alternatief is”, zegt Jonathan Goldberg.

Goldberg is zoon van een Joodse vader, geboren in Chicago, maar al op jonge leeftijd verhuisd naar Israël. Hij heeft een christelijke opvoeding gehad, maar was zelf niet gelovig, tot een half jaar voor zijn militaire dienst. “Sindsdien is het raak en wil ik niets anders en niets liever dan anderen vertellen over Jezus.” Sinds 1994 werken Jonathan en zijn vrouw voor OM Israël. Daarnaast is hij oudste in een Messiaanse gemeente in Haifa. “Het is mijn hoop trouw te zijn tot het eind. Om mijn deel te doen in mijn kleine invloedsfeer. Om heilig te zijn, Zijn liefde te laten stralen.”

Bekijk het gesprek met Jonathan Goldberg:

Lees hier meer over het werk van Operatie Mobilisatie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Citaat: "Het is mijn gebed dat Israëli’s begrijpen dat Joods zijn, Israëli zijn en in Jezus geloven een legitiem Joods alternatief is."

Niet hij is een Jood die het uiterlijk is (Rom. 2:28) en in de christelijke gemeente is er geen verschil tussen gelovige Joden en gelovigen uit de andere volken (Rom. 3:22 en 10:12).

Dus het blijven hameren op een Joodse etniciteit is, wat het Woord van God betreft, van nul en generlei waarde.