cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

11 november 2022 door Redactie

Arie had chronisch ontstoken handen: “God genas mij tijdens Opwekking”

Arie lijkt op zoek te moeten naar ander werk als zijn broer op een zeker moment besluit te stoppen met zijn aannemersbedrijf. Door een chronische ontsteking aan zijn beide handen, lijkt het onmogelijk dat Arie het werk van zijn broer kan overnemen. Tijdens de bekende Pinksterconferentie Opwekking vindt er echter een groot genezingswonder plaats: Arie`s handen worden genezen waardoor hij toch zijn werk kan blijven doen. Arie en zijn vrouw vertellen erover in een nieuwe YouTube-video van Stichting Opwekking.

‘Ik ben Arie en tijdens Opwekking heeft God mij genezen van mijn ontstoken handen”, vertelt hij. “Die handen waren zo`n grote zorg”, vult zijn vrouw aan. “Dat is wat mijn grootste zorg was ja”, zegt Arie vervolgens. ”Ik werkte in 2019 bij het aannemersbedrijf van mijn broer, maar hij had voor zichzelf besloten dat hij wat anders wilde gaan doen. Aan mij was de keuze wat ik zou gaan doen.”

“Door zijn praten (Arie stottert zo nu en dan) zag hij het niet zitten om het werk van zijn broer over te nemen. Jij zei dat je dan misschien beter alleen verder kon gaan. Het werk dat mijn man deed, deed hij altijd met twee andere mannen. Arie werkte ook veel op kantoor en zou het dan opeens alleen moeten doen”, vertelt zijn vrouw.

“Als ik wilde blijven doen wat ik leuk vond, dan ging dat gewoon niet. Ook wat mijn handen betreft”, zegt Arie. “Net voor Opwekking werd ik door mijn broer hiervan op de hoogte gebracht. Ik dacht er veel over na en ik vroeg mij af wat wijs en verstandig zou zijn.”

Arie en zijn vrouw gingen vervolgens dat bewuste weekend naar Opwekking waar ze beiden geraakt werden door de verkondiging maar waar er ook een wonder plaatsvond. “Het ging erover dat als je iets hebt dat je als een berg ziet, je dat dan naar God toebrengt", zegt Arie. 

“De zin dat God bergen kan verzetten, kwam inderdaad langs”, vertelt de vrouw van Arie. Op datzelfde moment schiet ze vol. “Het was voor mij op dat moment zo belangrijk om dat te horen, want wij waren bezig om dit probleem voor onszelf te houden. We deden het zonder God.”

“Op een gegeven moment hoor je dan de oproep dat mensen met reuma en mensen met ontstekingen mogen gaan staan en dat er voor je gebeden wordt. Ik dacht: ja, ik heb zere handen, maar is dat nu zodanig dat ik maar ga staan? De tweede keer besloten we toch op te staan”, vertelt Arie. “Ik zei op dat moment tegen Arie; God kan bergen verzetten, maar dan moeten we hem wel naar God toebrengen”, vult zijn vrouw aan.

Desondanks er voor Arie gebeden werd, bleef het wonder op dat moment nog uit. “Ik voelde nog steeds de pijn, het was niet direct over. Mijn vrouw vroeg: en, is het weg? Ik zei: nee.”

De Pinksterconferentie Opwekking wordt traditiegetrouw op de maandag afgesloten. “Er waren op de maandag ook nog wat diensten waar ik heel graag naar toe wilde gaan. Arie zou pannenkoeken bakken voor als de dienst voorbij was”, vertelt Arie`s vrouw.

De diensten zaten er inmiddels op en Arie`s vrouw keerde terug naar de camper waar Arie inmiddels pannenkoeken gebakken had. “We aten dat heerlijk met elkaar op. Arie kwam heel voorzichtig naar mij toe en stootte een beetje mijn schouder en zei: ‘Ik moet je wat vertellen, ik heb geen zere handen meer.' Ik dacht: zou het echt zo zijn?”, zegt Arie`s vrouw. “Normaal als ik ook maar een koekenpan vastpak of iets anders en ik probeer aan te spannen, ervoer ik altijd pijn”, vult Arie aan. “Ik ben ontzettend dankbaar, ook richting mijn toekomst, wat een punt van zorg was. Ik kan mijn werk blijven doen”, zegt Arie ten slotte.

Benieuwd naar de hele video? Deze is hieronder te zien. 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen