cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2022 door Patrick Goede

China probeert Bijbel te herschrijven door communistische lens: 'Jezus stenigt overspelige vrouw'

De Chinese Communistische Partij is actief bezig geweest om de Bijbel te herschrijven door een communistische lens. Deze zoektocht heeft volgens de Amerikaanse organisatie Voice of the Martyr (VOM) tot schokkende verdraaiingen van de Bijbel en het evangelie geleid.

Zo beweert VOM volgens CBN News dat het verhaal van de overspelige vrouw uit Johannes 8 waarin Jezus de welbekende uitspraak doet: "Wie zonder zonder zonde is, werpe de eerste steen", drastisch is aangepast.

"De Chinese Communistische Partij heeft naar verluidt een andere visie op hoe deze interactie zich ontvouwde - een anti-bijbels, nepverslag dat indruist tegen de schriftuurlijke waarheid", meldt CBN News.

In de nieuwe versie van de Chinese regering, naar verluidt waargenomen in een leerboek dat in september 2020 is gepubliceerd, verspreidt de menigte zich nadat Jezus in het zand geschreven heeft. Hij heeft daarvoor diegenen zonder zonden opgedragen dan maar de eerste steen te werpen. Maar dan staat er in de aangepaste tekst: "Toen iedereen naar buiten ging, stenigde Jezus de vrouw zelf en zei: 'Ik ben ook een zondaar.'”

De aangepaste tekst is direct gericht op de goddelijkheid van Jezus, iets wat Todd Nettleton, woordvoerder van VOM nogal schokkend vindt. "In zekere zin is het net zo arrogant om te denken: 'Ik ga het verhaal van Jezus herschrijven'... maar dan denk je er ook nog eens over na om daarbij de godheid van Christus te ontkennen," zegt hij. "Als Jezus een zondaar is, dan is Hij God niet."

Voor iedereen die zich afvraagt waarom de Chinese Communistische Partij zulke verontrustende stappen neemt om het evangelie aan te passen, heeft dat volgens Nettleton alles te maken met controle. “Dit is een project dat de Chinese Communistische Partij in 2019 aankondigde. Destijds zeiden ze dat het ongeveer 10 jaar zou duren om een nieuwe vertaling van de Bijbel uit te brengen. Het gaat de Chinese Communistische Partij altijd om controle. Ze zien de christelijke boodschap als iets dat de macht zou wegnemen bij de Communistische Partij.”

In plaats van dat burgers wakker worden en trouw zweren aan een liefhebbende God en nadenken over manieren om Jezus te dienen, weet Nettleton dat het doel van de regering is dat Chinese staatsburgers elke dag wakker worden en zeggen: “Hoe kan ik vandaag de partij dienen? Hoe kan ik vandaag een goede communist zijn?”

Nettleton hoopt dat Chinese burgers de nieuwe versie met de oude vergelijken en de veranderingen doorzien. "Laten we blijven bidden voor het Chinese volk te midden van toenemende culturele en theologische controle door het communistische regime", vraagt CBN News tot besluit aan haar lezers.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit is typisch demonisch: de bijbelse waarheid verdraaien. Dat begon al in Genesis.