cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
postercampagne Gendertwijfel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2022 door Redactie

Kort geding van de baan: Campagne Gendertwijfel in Den Haag weer in de lucht

De campagne Gendertwijfel is weer te zien op de digitale abri’s in Den Haag. Exploitant JC Decaux heeft de campagne na een korte stop weer online gezet. Ze geven aan dat stoppen niet had gemogen, deze campagne is legitiem en onderdeel van het democratisch proces.

De campagne Gendertwijfel reageert opgetogen: ‘Het is goed om te zien dat JC Decaux het belang van een goed en grondig maatschappelijk debat ziet. Deze houding staat haaks op de intolerante opstelling van diverse politieke fracties in ons land. Voor hen lijkt de vrijheid van meningsuiting allerminst vanzelfsprekend.’ Met het opnieuw zichtbaar zijn van de campagne Gendertwijfel zal de campagne ook geen kort geding aanspannen tegen JC Decaux.

Sinds vorige week maandag hangen er op 148 locaties in Nederland posters in abri’s waarin wordt opgeroepen om na te denken over de nieuwe Transgenderwet. In Den Haag haalde de exploitant van de digitale abri’s (JC Decaux) de billboards offline. Reden: de campagne wordt door de exploitant ‘transfobic’ genoemd. 'Een grove aanklacht, die op geen enkele wijze recht doet aan de intenties van de campagne Gendertwijfel: het debat wordt gesmoord, de tegenstanders van de nieuwe Transgenderwet worden monddood gemaakt', stelden de initiatiefnemers van het manifest. Zij dreigden vrijdag met een kort geding tegen JC Decaux.

Op het bedrijf dat de posters heeft geplaatst werd morele druk uitgeoefend om de posters weg te halen, excuses aan te bieden en beterschap te beloven. In de gemeenteraden van Den Haag, Tilburg en Gouda hebben de fracties van PvdD, D66 en PvdA hun colleges opgeroepen om actie tegen de campagne te ondernemen.

Bedoeling
De posters verwijzen naar de website www.gendertwijfel.nl waar een manifest te vinden is waarin bezwaren tegen de nieuwe wet, vanuit verschillende hoeken van de samenleving, zijn opgesomd. 'De bedoeling van posters en manifest is een fatsoenlijk, inhoudelijk debat over een wet die omstreden is, slecht doordacht en in bepaalde situaties zelfs gevaarlijk. Daarom zou zorgvuldigheid voorop moeten gaan, omdat het gaat over de toekomst van personen', stellen de initiatiefnemers.

'Maar er komt niet echt een debat op gang', vervolgen zij. 'In plaats daarvan wordt onze uitnodiging tot discussie gepareerd met oproepen tot geweld, vandalisme en een verbod op onze campagne. Op Twitter en andere sociale media circuleren oproepen om de abri’s te bekladden (een oproep waaraan inmiddels op verschillende plaatsen gehoor is gegeven), iets wat op tenminste een plek ook al gebeurd is. Bij de Reclame Code Commissie zijn inmiddels vijftien klachten tegen onze campagne ingediend, omdat die ‘gevaarlijk’ zou zijn en zou ‘aanzetten tot discriminatie’.'

Vrijheid van meningsuiting in geding
'Met deze oproepen worden fundamentele burgerrechten aangetast. In een gezonde democratie mogen niet alleen de stemmen van de voorstanders maar ook die van tegenstanders van een nieuw wetsvoorstel worden geuit en gehoord. De vrijheid van meningsuiting is in het geding, en dreigt voor geweld, vandalisme en oproepen tot censuur te worden gesmoord.'

'Wij verzetten ons hiertegen, laten ons door dit alles niet intimideren en zetten onze campagne voort – niet het minst omdat het in dit wetsvoorstel om de toekomst van kwetsbare groepen jongeren en vrouwen gaat', maakt men duidelijk.

Lees ook: Christenen in actie tegen 'politiek-correcte' Transgenderwet: "Ideologisch gevecht over rug van kwetsbare groep".

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De ban treft iedereen die anders denkt, schrijft of spreekt dan de links-liberale opvattingen. Puur totalitaire trekjes.