cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
doopdienst Thailand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Opwekking Thailand gaat door: 1588 mensen gedoopt

'De opwekking in Thailand gaat door. Zo ziet het eruit als 1588 mensen wachten om gedoopt te worden', zo laat voormalig zendingswerker Marten Visser weten, terwijl hij via Twitter bovenstaande foto laat zien.

De directeur van GlobalRize deelt de laatste jaren regelmatig updates over een geestelijke herleving in het Aziatische land. "De opwekking in Thailand waar ik 15 jaar voor gebeden en gewerkt heb zonder haar te zien, is er nu", stelde Visser een paar jaar geleden. In onderstaand filmpje zijn beelden te zien van een speciale doopdienst die in Phetchabun werd georganiseerd. Daarbij werden maar liefst 630 mensen in natuurwater gedoopt.

 

Cvandag sprak vorig jaar met zijn collega-zendeling Dwight Martin, die veel bekeerde Thai heeft mogen dopen. “We hebben nu zo’n 6000 kerken in Thailand en als we nieuwe gemeenten stichten doen we dat in de buurt van andere kerken", vertelde hij in dit interview. "We dwingen niemand om zich te laten dopen. Mensen kunnen ook gewoon naar de tempel blijven gaan als ze dat willen en hun hindoeïstische afgodsbeelden met zich meenemen. Wat wij doen is hen discipelen en dan vertelt de Heilige Geest hen op een dag dat ze die afgodsbeelden niet meer nodig hebben en dat ze niet meer naar de tempel hoeven. De Heilige Geest overtuigt van zonden."

Lees het volledige interview met Dwight Martin: "Sinds 2016 zijn er 900 kerken bijgekomen".

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtig die opwekking en de uitbeelding ervan in de doop! (Romeinen 6:4 Wij zijn dan met Hem begraven door de doop in de dood, opdat, gelijk Christus uit de doden opgewekt is door de majesteit des Vaders, zo ook wij in nieuwheid des levens zouden wandelen.)