cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
benzine tanken inflatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2022 door Redactie

Kerk deelt Gods liefde door gratis benzine uit te delen in tijden van inflatie

Wereldwijd stijgen de gas- en benzineprijzen sterk. Om mensen bij te staan en te bereiken met Gods liefde doneerde de kerk Lone Wa Worship Center in Monroe gratis benzine aan 200 bezoekers van de kerk, meldt CBN News.

Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is de benzineprijs in het Amerikaanse Louisiana opgelopen tot ongeveer 5 dollar per gallon, omgerekend ongeveer €1,26 per liter. Waar dit voor Nederland klinkt als een koopje, is het voor Amerikanen een sterke stijging die in een land waar veel lange afstanden worden gereden hard aankomt.

De benzine werd uitgedeeld door een waardebon van 25 dollar te geven aan de eerste 200 bestuurders die op zondagochtend de parkeerplaats van de kerk opdraaide. Binnen een uur waren alle waardebonnen vergeven volgens voorganger J. Garland Smith. Maar de gemeenteleden lieten hun gulheid daar niet bij. "Toen de 200 waardebonnen op waren, waren er nog ongeveer 10 a 15 bestuurders over. Gemeenteleden namen deze mensen mee naar het dichtsbijzijnde benzinestation om daar alsnog voor hun benzine te betalen", aldus medevoorganger van de kerk Charles D. Jones. Sinds de inflatie is de benzineprijs in Louisiana meer dan verdubbeld. Hij vertelt dat veel van de gemeenteleden anders geen benzine hadden kunnen betalen die week en dat zij "net genoeg benzine hadden om naar de kerk te komen" die zondag.

Voorganger Smith is dankbaar voor de actie en de zegen die de gemeente kon zijn door niet alleen het evangelie en het avondmaal te delen, maar ook benzine. "We hebbben een prachtige tijd gehad vandaag waarin we meer leerden over Christus' liefde en de manier waarop Hij in onze behoeften wil voorzien."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen