cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Voormalig moslima
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2022 door Patrick Goede

Voormalig moslima die zelfmoord wilde plegen vertelt hoe visioen van Jezus alles veranderde

Nikta en haar zus groeiden op in Teheran, Iran, voordat ze op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisden. Nikta vertelt bij de Christian Post haar bijzondere verhaal over rebellie, trauma, hopeloosheid, verlossing en dankbaarheid.

Nikta (achternaam weggelaten vanwege privacyoverwegingen) vertelt dat ze als kind niet altijd "liefde" voelde. Haar ouders werkten hard en ze hadden vaak ruzie. Nadat het gezin naar Californië is verhuisd om beter onderwijs te krijgen in een vrij land, probeert Nikta haar eerste sigaret op 7-jarige leeftijd. Ze drinkt voor het eerst alcohol op haar veertiende na aanmoediging door haar oudere zus. 

Een traumatische ervaring met één van de vrienden van haar zus maakt dat ze als tiener "de hele tijd" wil drinken. Ze raakt geïnteresseerd in new-age-ideeën en verzamelt 'magische' kristallen nadat ze de middelbare school in Californië heeft verlaten.

Angstig
Tijdens haar studententijd begint Nikta zich suïcidaal en angstig te voelen, dit groeit uit tot een enorme sociale angst, waardoor het moeilijk wordt om naar de universiteit in Californië te gaan. Haar moeder stelt voor dat zij en haar zus voor de zomer naar Iran reizen, zodat ze weer contact kan maken met haar familie.

"Ik dacht: 'Mam, ik heb zo'n erge buikpijn, ik wil het huis echt niet uit'", herinnert Nikta zich. "'Ik wil niet gaan. Ik wilde echt niet gaan.'" 

Hoewel ze niet wil gaan, krijgt ze tijdens haar reis een visioen van Jezus. Het haalt haar uiteindelijk over om het moslimgeloof achter zich te laten en een nieuw geloof in Christus te omarmen, een beslissing die haar in het begin veel geld kost.

Ondanks haar bezwaren stuurt Nikta's moeder haar toch naar Iran. Ze herinnert zich dat ze meteen naar huis wilde toen ze landde. Maar nu ziet Nikta in dat de reis echt deel uitmaakte van Gods plan voor haar leven.

Visioen
Op een nacht, terwijl ze in de slaapkamer van haar tante ligt, krijgt Nikta een visioen van Jezus te zien. Hij heeft lang, donker haar en een blauw gewaad. Ze herinnert zich dat Hij in een oude houten kerk stond met glas-in-loodramen.

"En Hij keek naar mij, en Hij zei tegen mij: 'Volg mij'. Ik kon Hem niet hoorbaar horen zeggen: 'Volg mij', maar ik weet dat Hij dat zei." 

Nikta zoekt op Google naar een afbeelding van Jezus. En tot haar verbazing is het beeld dat ze vindt hetzelfde als wat ze in haar visioen heeft gezien.  

Gek
"En dus begon ik meteen te denken: 'Ik moet christen worden omdat ik net Jezus heb gezien. Oke, wat is het christendom precies?'" 

Ze sms't haar christelijke vriend en hij biedt aan haar mee naar de kerk te nemen.

Nikta informeert haar moslimgrootvader over haar visie en haar plan om zich tot het christendom te bekeren. Ze denkt dat haar grootvader opgewonden zal zijn. Maar in plaats daarvan vraagt hij haar waarom ze de islam zou verlaten. Nikta's zus verklaart haar voor gek. 

"Dat was gewoon mijn eerste voorproefje van hoe de wereld Jezus niet accepteert," zegt Nikta. 

Teken
Wannneer ze terugkeert naar Californië, gaat Nikta samen met haar vriend naar de kerk. Ze vertelt dat hoe meer ze bad, hoe meer de Heer tot haar sprak. Ze herinnert zich hoe alles 'levend' aanvoelde nadat ze was gedoopt. 

"Ik geloof dat het een teken was dat God me meenam naar dit nieuwe leven waarin ik met geestelijke ogen naar de dingen mag kijken," vertelt Nikta. 

Nikta is sinds haar bekering tot het christendom niet meer naar Iran teruggekeerd. De Islamitische Republiek, de Iraanse regering, staat bekend om de vervolging van de christelijke minderheid in het land. Open Doors USA rangschikt Iran als negende op de Ranglijst christenvervolging. Christelijke bekeerlingen vanuit de islam lopen het grootste risico. 

Slaan
Dan ontvangen de ouders van Nikta haar doopakte per post. Nikta's moeder zegt dat ze niet meer de dochter is die ze heeft grootgebracht en ze voelt zich verstoten. 

Wanneer Nikta het huis verlaat, ziet ze een visioen van drie engelen die met haar meereizen. Ze blijft tot God bidden om troost. Ze vertelt haar vriend wat er is gebeurd, en hij keert met haar terug naar het huis. Nikta's ouders vragen haar vervolgens waar ze was. 

De voormalig moslima is bang, omdat ze verhalen heeft gehoord over moslimvaders die hun dochters onthoofden omdat ze christen zijn geworden. Wanneer ze het huis binnenkomt, begint haar vader te schreeuwen en tegen haar hoofd te slaan.

"Hij zei: 'Je bent waardeloos. Wie denk je wel dat je bent? Omdat je Jezus volgt, denk je dat je zo speciaal bent'," herinnert Nikta zich.  

Nikta rent het huis uit en trekt in bij haar vriend en zijn gezin. Het stel trouwt een paar jaar later en heeft nu een kind.

Nikta herstelde uiteindelijk de relatie met haar familie en ze kwamen zelfs naar haar bruiloft. "Ze bleven manieren vinden om contact met me op te nemen. Ik herinner me dat God tot me sprak de dag nadat het hele misbruik had plaatsgevonden, en Hij zei dat ik ze moest vergeven." 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen