cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerjan van den Heuvel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2022 door Redactie

Amsterdamse raad blokkeert debat over vergelijkingen Holocaust en coronabeleid op voorspraak van CU-raadslid

Op voorspraak van ChristenUnie-raadslid Gerjan van den Heuvel is in de Amsterdamse gemeenteraad een debat over vergelijkingen tussen de Holocaust en het coronadebat van de agenda gehaald. Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt: ‘We trekken een grens’, schrijft Van den Heuvel op Twitter.

Eind vorig jaar werd Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, door de rechter veroordeeld vanwege de vergelijkingen die hij trok tussen de Holocaust en het huidige coronabeleid. Hij moest verschillende tweets verwijderen. In Amsterdam heeft men regelmatig de neiging om in de lokale raad landelijke onderwerpen te bespreken. FvD-raadslid Anton van Schijndel was dat ook dit keer van plan en besloot daarom om een debat in de raad te plannen waarin de vraag centraal staat of politici de vrijheid hebben om dergelijke vergelijkingen te maken.

Normaal gesproken is er geen meerderheid nodig om iets te bespreken, maar wat Gerjan van den Heuvel betreft wordt hier niet over gedebatteerd. Hij wil dan ook dat het onderwerp van de agenda gehaald wordt en heeft een meerderheid van de raad achter zich. Het onderwerp zal donderdag in een commissievergadering dan ook van de agenda gehaald worden, zo is de verwachting. ‘De Shoa vergelijken met coronamaatregelen is walgelijk’, reageert het CU-raadslid op Twitter. ‘We trekken een grens.’

Foto: Isaac Owusu

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
De vergelijking betrof de periode voorafgaand aan de Shoa niet met de Shoa zelf. Links haalt al 50 jaar deze periode aan als er iets op rechts gebeurd. Nu doet rechts het en is de wereld te klein. Bijzonder