cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
regenboogvlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2022 door Redactie

Driestar-bestuurslid dat eerder onder vuur lag wegens RD-column stapt op

Drs. Wim de Kloe treedt terug als lid van het college van bestuur van scholengroep Driestar-Wartburg. Dat maakt de Raad van Toezicht van de reformatorische scholengemeenschap bekend. De Kloe kwam in september onder vuur te liggen toen hij in een column in het Reformatorisch Dagblad uithaalde naar de LHBTI-gemeenschap. Of dat iets te maken heeft met zijn vertrek, is niet bekend.

‘De combinatie LHBTI heeft iets van een monsterverbond’ schreef De Kloe destijds in de column. ‘Ten diepste hebben deze letters niets met elkaar. Veel lesbiennes hebben moeite met de seksuele beleving van homo’s en moeten er niet aan denken dat een tot vrouw verbouwde man gebruik maakt van het damestoilet. Toch hebben de letters hun eigenbelang opzijgelegd in de strijd tegen de gemeenschappelijke vijand, het christendom.’ Ook stelde hij dat de LHBTI-beweging haaks staat op het christendom maar ‘door Gods genade kunnen LHBTI’ers zalig worden, net zo ruim en op dezelfde wijze als ieder ander.’

De column viel allesbehalve goed in de LHBTI-gemeenschap. Zowel COC Rotterdam als de Regenboog Alliantie Gouda besloten om een klacht in te dienen bij de onderwijsinspectie. Die laatste groep vreesde dat de column negatieve gevolgen zou hebben voor LHBTI-leerlingen. Naar aanleiding van de ophef werd de Regenboog Alliantie uitgenodigd voor een gesprek door het Driestarbestuur. De Kloe bood zijn excuses aan voor het geval zijn woorden verkeerd waren overgekomen en de reformatorische scholengemeenschap stelde een speciaal plan op voor de sociale veiligheid van LHBTI-leerlingen op hun scholen.

Het is onbekend of het terugtreden van De Kloe te maken heeft met de ontstane ophef. Volgens het statement dat door de Raad van Toezicht naar buiten is gebracht zijn er gesprekken gevoerd en is in gezamenlijk overleg besloten dat De Kloe zijn werkzaamheden als lid van het college van bestuur zal beëindigen. Volgens de Raad van Toezicht heeft De Kloe ‘gedurende de afgelopen veertig jaar zijn beste krachten gegeven aan het reformatorisch onderwijs’.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het lijkt me sterk dat z'n column de aanleiding is; LHBTI-ers hébben onderling tot even veel gemeen als bijvoorbeeld de gele hesjes? Of mag de waarheid nier meer gezegd worden?