cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
fotograaf Emilee Carpenter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2021 door Redactie

Christelijke bruidsfotograaf mag homostellen niet weigeren

Christelijke bruidsfotograaf Emilee Carpenter mag geen homostellen weigeren wanneer zij haar inhuren voor het vastleggen van hun bruiloft. Dit is het besluit van rechter Frank Geraci uit New York. Volgens de rechter gaat het weigeren van homostellen in tegen de anti-discriminatiewetgeving, meldt de Christian Post.

Als christen staat de fotografe uit New York alleen achter een huwelijk tussen één man en één vrouw. Om deze reden weigert Carpenter homohuwelijken vast te leggen. "In New York is het verboden om iemand een dienst te weigeren op basis van zijn seksuele geaardheid", aldus rechter Geraci. "Er zijn geen bindende religieuze argumenten voor Carpenter om de stellen te weigeren."

Op haar website schrijft Emilee Carpenter over haar visie op het huwelijk: "Ik geloof dat het een beeld is van het evangelie en de onvoorwaardelijke liefde van Jezus Christus laat zien... Ik geloof dat de kern van het huwelijk een vebond is, een commitment, een belofte van langdurige liefde."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

'Rechter' Geraci: "Er zijn geen bindende religieuze argumenten voor Carpenter om de stellen te weigeren".

Daarmee zegt deze man dat hij met de Bijbel niets te maken heeft en dat de Bijbel voor hem kennelijk geen gezag heeft. Heel bedroevend vooral voor hem zelf.