cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christelijke muziekschool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 september 2021 door Patrick Goede

Inval bij christelijke muziekschool in China: ruim honderd studenten en stafleden opgepakt

Meer dan honderd studenten en stafleden van een muziekschool in China zijn 24 uur vastgehouden en ondervraagd, dat meldt de Christian Post. Het hoofd van de school, directeur Xu, werd opgepakt toen hij zijn eigen kind naar school bracht. Het kind werd teruggebracht naar huis en Xu moest mee naar het politiebureau.

Er werden tevens piano's, computers en allerlei documenten in beslag genomen. De school is bedoeld voor kinderen onder de 18 jaar en wil christelijke muzikanten opleiden. Waar schooldirecteur Xu nu verblijft is nog altijd onbekend. Ook gaat het ondervragen van enkele leraren van de school nog steeds door.

De school vraagt lesgeld aan de studenten en de school zou daarom aangeklaagd kunnen worden voor 'illegale educatie'. "Er zijn het afgelopen jaar al twee keer invallen van de politie geweest bij Xu", vertelt een vriend van hem aan de Epoch Times. "Zijn telefoon wordt ook constant afgeluisterd. Ondanks verwoede pogingen weten we nog steeds niet waar hij nu is."

In China zijn naar schatting 97 miljoen christenen. Ze worden tegengewerkt door het beleid van President Xi die erg strikte regels hanteert voor het uitoefenen van religieuze activiteiten. Op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors staat China op de 17e plek.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen