cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2021 door Patrick Goede

Onrust in kerk van John Piper: invloedrijke betrokkenen stappen op

De kerk van John Piper, de Bethlehem Baptist Church in Minneapolis, bevindt zich in een lastige situatie. De opvolger van Piper, Jason Meyer, heeft zich teruggetrokken uit de bediening en ook andere leiders hebben afscheid genomen van de kerk, dat meldt Christian Today. "Ik heb leiderschap gezien dat ik als 'bazig' zou willen bestempelen, ook heb ik patronen van misleiding gezien die erg zorgwekkend zijn", zegt Bryan Pickering, voormalig voorganger 'zorg en pastoraat'. 

Pickering vervolgt: "Ik heb veel leden, ouderlingen en een voormalig administratief medewerker diepgaand mishandeld zien worden door ouderlingen op verschillende manieren. Ik heb dit in 2020 al aangegeven. Ik heb ook melding gemaakt van pestgedrag in mijn richting, die toenam vanaf maart dit jaar. Het is mij duidelijk geworden dat het voor iedereen het beste is dat ik nu mijn ontslag indien."

Ook Richie Stark, directeur jeugd en familie discipelschap, en Ming-Jinn Tong, die verantwoordelijk was voor het uitreiken naar de buurt, hebben onlangs ontslag genomen.

Dave Zuleger heeft namens de kerk gereageerd op het terugtrekken van Jason Meyer in een blog: "Dit is opnieuw een pijnlijk en verwarrend moment voor ons als kerk. Het vertrek van Jason is op persoonlijk vlak nog pijnlijker dan op organisatorisch vlak. Niemand heeft mij voorzien van zoveel zielenzorg als hij. Onze vriendschap staat niet op het spel maar mijn hart is gebroken. Ik zeg dit om jullie te laten weten dat het oké is als je verward bent en pijn hebt."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De mens is een product van zijn sociale omgeving en opvoeding en neemt daaruit onvermijdelijk zaken mee, ook na zijn bekering. (2 Korintiërs 5:17). Onze oude mens zit ons in de weg. Jacobus 4 is daar erg duidelijk over. Die strijd vindt men ook terug in de kerk/gemeenten. Wat zou kunnen helpen, is een verbroken en vergevende houding. Maar allerlei omstandigheden kunnen een beletsel zijn en blijven. Zelfs na verzoening blijft men alert, omdat geslagen wonden diepe voren hebben getrokken en men dit een volgende keer wil vermijden.