cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenvervolging India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2021 door Redactie

Open Doors deelt afschuwelijke beelden van christenvervolging in India

De positie van christenen in India wordt steeds lastiger. Open Doors trekt daarom aan de bel en vraagt aandacht voor de positie van christenen in dit land. Daarom deelt de organisatie enkele vreselijke beelden van hoe christenen behandeld worden en vertelt men het vreselijke verhaal van Vinita, die voor haar ogen haar eigen dochter mishandeld zag worden.

Op social media deelt Open Doors beelden van de wijze waarop christenen in India behandeld worden. "Afschuwelijke beelden uit India", schrijft de organisatie bij het filmpje. "Christenen die worden aangevallen en bedreigd vanwege hun geloof. Voor hen steeds meer dagelijkse realiteit. Deel deze beelden, zodat we wereldwijd hiervoor zoveel mogelijk aandacht vragen." Op de beelden is te zien hoe hindoe-extremisten christenen bedreigen omdat ze aan het bidden waren. Ook wordt er geweld gebruikt. 

Christenen in India lopen steeds meer gevaar. Door de coronacrisis is de situatie alleen nog maar slechter geworden. In tien jaar tijd ging het land op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors van plaats 32 naar plaats 10. Daarom is Open Doors nu de campagne ’Eén voor India’ gestart. Men roept daarbij christenen op tot gebed en actie.

Om de situatie in India te illustreren vertelt men in onderstaand filmpje het verhaal van Vinita, die te maken krijgt met geweld omdat ze christen is. Ze ziet voor haar ogen gebeuren dat haar zus wordt aangevallen door hindoeïstische dorpsgenoten. Als ze te hulp schiet, krijgt ze zelf ook klappen en raakt haar jonge dochter van zes maanden gewond omdat ze op de grond wordt gesmeten. Politie en ziekenhuispersoneel weigerde hen in eerste instantie te helpen en liet de vrouwen aan hun lot over.

Christenen hebben ook volgens de regering geen bestaansrecht. Zij vinden dat iedere inwoner van India hindoe zou moeten zijn. Hierdoor wordt de positie van christenen en andere religieuze minderheden steeds lastiger. Dagelijks worden ze geconfronteerd met geweld in hun directe omgeving en dat heeft niet zelden verregaande gevolgen. Open Doors roept christenen op te bidden, maar ook in actie te komen. Lees hier wat je kunt doen! 


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Verschrikkelijk, zal het delen op mijn site en social media