cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. P. L. D. Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juni 2021 door Redactie

CGK-predikant spreekt zich uit tegen 'Koning voetbal' en suggereert witte vlag voor koning Jezus

Op veel plaatsen zijn oranje vlaggetjes en rood-wit-blauwe versieringen te vinden. Sinds vorige week is het EK voetbal begonnen en de Oranjekoorts loopt meer en meer op. Wie niet met het Oranje-virus besmet wil raken is ds. P. L. D. Visser.

Volgens de christelijke gereformeerde predikant doen christenen er verstandig aan om niet met de stroom mee te gaan als de rest van de buurt wél kiest voor straatversieringen. "Ik geloof dat Jezus mijn Koning is en ik volg Hem. Daar past koning Voetbal niet bij. Ik kan geen twee koningen dienen", maakt hij duidelijk in het Reformatorisch Dagblad. "Het EK heeft ook religieuze trekken: mensen offeren er veel tijd, geld en energie aan. Dat kun je uitleggen als mensen zeggen: Hoezo, koning Voetbal?"

Visser stelt dat het een goed idee zou zijn als christenen op hun eigen manier een statement tegen het EK voetbal maken. De predikant verwijst naar Hemelvaartsdag. In het verleden is regelmatig geopperd om die dat een witte vlag op te hangen, omdat christenen die dag hun eigen 'koningsdag' vieren. Zo pleitte ds. Robbert Jansen via CIP.nl voor het uithangen van een witte vlag. Visser: "Dan kun je tegen de buren zeggen: 'Jullie hangen een oranje vlag uit, ik een witte, want ik ben vol van Koning Jezus.'"

Tijdens voetbalkampioenschap is het een soort gereformeerde traditie dat predikanten zich tegen de oranjesfeer in het land uitspreken. "We zullen hopen en bidden dat Nederland zo spoedig mogelijk zal verliezen", zei ds. M. A. Kempeneers tijdens het WK voetbal in 2010. "Het WK-voetbal is zonde. De Bijbel noemt het de 'genieting van de zonde in Hebreeën 11. De schrift doet niet net alsof er in de wereld niet te genieten is. Dat is er wel degelijk. Maar als je dan van de wereld en met de wereld wil genieten, dan moet je ook bereid zijn om daar de prijs voor te betalen. De vergelding des loons, noemt Hebreeën 11 het. En dat is de eeuwige rampzaligheid."

Lees het volledige interview met ds. Visser in het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De parel van groote waarde ; is Jezus Christus!!