cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
gymdocent
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2021 door Redactie

Rechter beslist: christelijke gymdocent die meisjes geen 'hij' wilde noemen mag terug voor de klas

Een christelijke gymdocent uit Virginia weigerde om voornaamwoorden zoals 'hem' en 'zijn' te gebruiken voor biologisch geboren meisjes tijdens zijn lessen. "Het gaat tegen mijn geloof in", legt Byron Tanner Cross uit. Leesburg Elementary School zette de docent op non-actief omdat hij weigerde zich aan de regels van de school omtrent genderidentificatie te houden. Volgens Cross was dit een vorm van discriminatie op grond van zijn geloof. Hij kreeg gelijk van de rechter en mag weer aan de slag als gymdocent op de Amerikaanse basisschool, meldt de Christian Post.

"Mijn naam is Tanner Cross en ik spreek uit liefde voor mensen die lijden aan genderdysforie. Ik hou van al mijn leerlingen, maar ik kan niet tegen hen liegen, wat de consequenties ook zullen zijn", legt gymdocent Cross uit. "Ik ben een docent, maar bovenal ben ik een dienaar van God. Om deze reden kan ik niet zeggen dat een biologisch geboren jongetje een meisje kan zijn en andersom, dat gaat tegen mijn geloof in."

'Leesburg Elementary School staat genderqueer of transgenderstudenten toe om de door de leerling gekozen naam en voornaamwoorden te gebruiken die hun genderidentiteit weerspiegelen... Onbedoelde foutjes in het gebruik van namen of voornaamwoorden kunnen voorkomen, maar personeel of studenten die opzettelijk en aanhoudend weigeren de genderidentiteit van een student te respecteren door de verkeerde naam en geslachtsvoornaamwoord te gebruiken, zijn echter in strijd met het beleid', staat in het beleid van de school. Op basis van het beleid werd Tanner op non-actief gezet.

Cross stapte naar de rechter om zijn baan op de basisschool terug te eisen. "Het gaat niet om hoe scholen met genderdysforie omgaan, maar dat de school mij straft voor het handelen naar mijn levensovertuiging", benadrukt de gymdocent. "Het beleid zou een docent niet moeten dwingen tegen zijn geloof in te handelen." De christelijke gymdocent kreeg gelijk van de rechter en moet opnieuw in dienst worden genomen door de basisschool in Virginia.

Het gebruik van een persoonlijk voornaamwoord naar de voorkeur van de persoon in plaats van aan de hand van zijn of haar biologische sekse, komt steeds vaker voor. Op Leesburg Elementary School mogen kinderen zelf hun naam en gender aangeven bij de docent. Van de docent wordt vervolgens verwacht dat hij het voornaamwoord gebruikt dat past bij het gekozen gender. Cross weigerde hieraan mee te werken, omdat hij op basis van zijn geloofsovertuiging gelooft dat de sekse wordt bepaald door het geslacht van het kind bij de geboorte en zoals in iemand paspoort staat. Toen de school hoorde dat de gymdocent de kinderen niet noemde bij het voornaamwoord van hun keuze, besloten zij de docent op non-actief te zetten voor de rest van 2021. De gymdocent is dankbaar dat hij door de uitspraak van de rechter weer aan de slag kan op de school en hierbij vast mag houden aan zijn overtuiging.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Dit is mooi en bemoedigend nieuws over een dapper christen.