cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Church of God Aylmer Ontario Canada
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2021 door Redactie

Boete Canadese kerk voor overtreden coronamaatregelen loopt op tot 200.000 dollar

Een Canadese kerk moet verschillende boetes betalen voor het overtreden van coronamaatregelen. In totaal loopt de boete op tot bijna 200.000 Canadese dollar, meldt CBN News. Nadat The Church of God uit Aylmer in Ontario werd gesloten, besloot de Canadese gemeente in de buitenlucht bijeen te komen. "We moeten Gods Woord naleven", aldus voorganger The Church of God, Henry Hildebrandt.

Bij de openluchtdienst waren volgens de politie ongeveer 400 mensen aanwezig. Er werd niet alleen gezongen en gesproken, maar na afloop van de dienst werden er volgens sommige bronnen ook broodjes gegeten en was er de gelegenheid voor gemeenteleden om even met elkaar na te praten. Hiermee overtreed de Church of God uit Aylmer in Ontario verschillende coronamaatregelen, waarvoor de politie een boete uitschreef van 100.000 dollar. De kerk bleef bijeenkomen, waardoor het te betalen bedrag oploopt tot bijna 200.000 dollar.

De voorganger uit Aylmer ziet de politiecontroles en boetes waar Canadese kerken mee te maken hebben in de coronacrisis als een duidelijk teken van de eindtijd. "De tijd van opwekking is aangebroken. Mensen worden wakker geschud en God maakt duidelijk dat ze niet meer als lauwwarme christenen kunnen leven. In Openbaringen lezen we dat God liever heeft dat we koud zijn óf warm, maar niet iets daar tussenin", aldus Hildebrandt.

Volgens de voorganger kan je als christen voorkomen dat je lauw wordt door ernaar te streven Gods Woord na te leven. Dit wordt moeilijk gemaakt door de huidige coronamaatregelen, die beperkingen opleggen voor de kerkelijke samenkomsten. "Geen wonder dat de Bijbel zegt: 'Verzuim de samenkomsten niet'", legt Hildebrandt uit aan de hand van Hebreeën 10:25. "We realiseren ons dat we worden voorgelogen. We moeten niet de gezondheidsadviseurs volgen, maar het Woord van God. Dat is wat we doen door samen te komen."


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Onvoorstelbaar, buiten een hagepreek en dan een boete, die ook nog eens absurd hoog is.

Canada shame on you.