cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bijbel china
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2020 door Nienke Alblas

Chinese autoriteiten veranderen Bijbelverhaal en maken van Jezus een moordenaar

In het Bijbelverhaal waarin een vrouw wordt beschuldigd van overspel komt Jezus voor haar op, wat ervoor zorgt dat ze niet vermoord wordt. Althans, zo staat het verhaal in de Bijbel beschreven. Autoriteiten in China passen het Bijbelverhaal aan, bericht CBN News, waardoor het lijkt alsof Jezus de vrouw juist heeft gestenigd. Hiermee schilderen ze de Redder af als een moordenaar.

De tekst waar het om gaat is de reactie van Jezus op de steniging van de vrouw. "Wie van u zonder zonde is, laat die als eerste de steen op haar werpen", zegt Jezus in Johannes 8 vers 7. Chinese schrijvers maken van deze tekst: "Ik ben ook een zondaar. Als de wet alleen door mensen zonder blaam zou kunnen worden gepraktiseerd, zou de wet dood zijn."

Een anonieme Chinese christen reageert geschokt op de wijziging. "Ik wil dat iedereen weet dat de Chinese Communistische Partij altijd al de geschiedenis en het bestaan van de kerk probeert aan te tasten", geeft de gelovige aan.

Een katholieke priester is ook niet gediend van de wijziging. "Het gaat in tegen de moraliteit en de wet. Hoe kunnen we nog ethische waarden bijbrengen met deze versie van het boek?"

De wijziging is een van de vele manieren waarop de Chinese regering het christendom probeert te bestrijden. China staat op plek 23 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. De onderdrukking is het sterkst merkbaar in het kerkelijk leven, de publieke ruimte, familieverband en het gemeenschapsleven van gelovigen. De Chinese Communistische Partij ziet religie als een vijand van de staat.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
De 'vader van de leugen' is weer bezig hey Woord van God te verdraaien. Helaas zien veel mensen niet hoe gevaarlijk China is.