cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenvervolging
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 oktober 2019 door Patrick Simons

Ds. Latzel verwacht vervolging in Europa: "Rooskleurige tijden zijn voorbij"

Maandagavond vond in de Sint-Martinikerk in Bremen de 'Gottesdienst' plaats, een dienst die door Stichting Vrienden van de Heidelberg en Dordrecht werd georganiseerd. Ds. Olaf Latzel spak tijdens de dienst en stelde dat de rooskleurige tijden voor het christendom voorbij zijn. Het Reformatorisch Dagblad was erbij en deed verslag.

De predikant refereerde aan Hendrik vn Zutphen, een Nederlander die in 1524 op de brandstapel de marteldood onderging. "Ook wij zullen in toenemende mate met vervolging te maken krijgen", aldus Latzel. "Die zal niet meteen tot de dood leiden. Maar de rooskleurige tijden zijn in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Engeland voorbij. Als we Jezus Christus willen blijven belijden, zullen we meer en meer rekening moeten houden met vervolging."

Ds. Latzel kreeg er enkele jaren terug zelf al mee te maken toen hij zich in een preek uitsprak tegen syncretisme, het vermengen van verschillende religies. Door zijn uitspraken kwam hij onder vuur te liggen in de media en kreeg hij flinke kritiek vanuit de politiek én van uit de kerk. "God heeft, zoals eenmaal bij Jozef, alles ten goede gekeerd", reageert de Duitse predikant.

Lees het hele verslag in het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

r
Denk dat hij helemaal gelijk heeft.Ik denk ook dat naarmate de pressie opgevoerd wordt door de wereld nogal wat “Christenen” af zullen haken. We hebben dat gezien in de geschiedenis van de Sovjet Unie en elders.

Aan de andere kant het bloed van martelaren is het zaad van de

kerk zei een beroemde Romein.

Kijk maar naar de kerk in China.

Vervolging omdat je Jezus volgt is te verwachten.

Jezus sprak daar ook over.