cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 juli 2019 door Patrick Simons

Opwekkingsbeweging op Urk: steeds groter wordende groep jongeren zingt en bidt op het strand

Het begon als een kleine bijeenkomst bij iemand thuis, maar het groeide op Urk uit tot een beweging waar steeds meer mensen op af komen. De opwekkingsbeweging die door een 19-jarige inwoner werd gestart, blijft maar groeien.

Vrijwel iedere Urker heeft de grote groep jongeren op het strand de afgelopen dagen wel gezien. Op het strand zingen ze opwekkingsliederen. Het begon allemaal op de pinksterconferentie in Biddinghuizen. Een 19-jarige Urker vond het zo indrukwekkend dat ze ook op Urk een opwekkingsbeweging wilde starten. Ze plaatste een oproep op social media waarbij ze jongeren uitnodigde voor een bidstond bij haar thuis.

Maar liefst 45 jongeren kwamen opdagen en samen werd er gebeden voor een opwekking in het overwegend christelijke dorp. Er werd een Whatsappgroep aangemaakt en direct de volgende dag sprak men opnieuw af om te zingen en te bidden op het strand. Daardoor groeide de groep nog harder. Voorbijgangers deden mee en de groep groeit nog steeds. Er is inmiddels een logo én een naam bedacht voor de groep: 'Fearless in Christ'. "Wij willen onze angsten aan de kant schuiven en uit de boot stappen om Jezus bekend te maken en te volgen", citeert Het Urkerland.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat hartverwarmend om dit te lezen.