cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Israël Producten Centrum
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juli 2019 door Jeffrey Schipper

Ministerie van Economische Zaken bezoekt Christenen voor Israël vanwege schenden 'anti-Israëlpolitiek'

'Onlangs bracht het ministerie van Economische Zaken een bezoekje aan het Israëlcentrum in Nijkerk. Hen was namelijk ter ore gekomen dat het Israël Producten Centrum zich niet aan de anti-Israëlpolitiek van de Europese gemeenschap hield', laat Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël weten.

Van Oordt vervolgt: 'Een richtlijn uit 2015 kwam op tafel waarin de Europese Commissie, met instemming van Nederland, bedrijven wil verplichten om de term ‘product uit Israël’ niet meer op etiketten te vermelden als het product gemaakt wordt in Judea, Samaria of op de Golan. Er moet op het etiket worden vermeld ‘gemaakt op de Westelijke Jordaanoever’ en dan tussen haakjes er achter ‘Israëlische nederzetting’.

Voor mij zijn dit gewoon anti-Joodse maatregelen. Het is onderscheid tussen producten gemaakt door Arabieren en Joden. Etikettering was ooit bedoeld voor voedselveiligheid, maar nu is het geworden tot een politiek drukmiddel tegen de Joodse staat. We moeten spreken over ‘kolonisten’ en ‘nederzettingen’ om de Joodse staat verder te criminaliseren.

Ik hoop dat er stemmen zullen opgaan in regering en parlement die deze nieuwe oorlogsvoering tegen Israël gaan stoppen, zodat de ambtenaren niet meer de gewillige uitvoerders hoeven te zijn van bizarre anti-Israëlmaatregelen. Ondertussen raad ik u aan om juist nu wijn te kopen uit Judea, Hebron', aldus Van Oordt.

Foto: Christenen voor Israël

Lees het volledige bericht van Roger van Oordt

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Geopolitiek zorgt voor voortdurende storing in de hele kwestie rondom het Midden Oosten, wat de lafheid verklaart van ook Nederlandse politici.Ik zeg: ‘Go Israel! Go!’ Je hebt je plaats onder de volkeren ruimschoots verdient, en jaloezie, haat en bekrompenheid mogen je niet weerhouden te zijn en te worden wie je zult zijn.