cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sri Lanka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2019 door Patrick Goede

Sri Lanka: Minuten voordat de bom afging vroeg de zondagschoolleidster of de kinderen bereid waren te sterven voor Christus

De Christian Post komt met een opmerkelijk bericht. Minuten voordat de bom in een kerk in Sri Lanka tot ontploffing kwam vroeg zondagschoolleidster Caroline Mahendran de kinderen wie van hen er bereidt was te sterven voor Christus. Allemaal staken ze hun hand op. Dat laten verschillende media optekenen uit de mond van Hananya Naftali.

Enkele momenten later kwam ongeveer de helft van deze kinderen om bij de bomaanslag. De kerken in Sri Lanka worden gevuld door ongeveer 10 procent van de 20 miljoen inwoners. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 310 en ook zijn er inmiddels 40 verdachten aangehouden.

Fr. Kumaran vertelde aan de Times of India dat hij veel kinderen zag sterven kort nadat hij een discussie was aangegaan met de zelfmoordterrorist. Hij herkende hem niet en hield hem tegen voordat hij met de tas naar binnen wilde gaan. "Ik vroeg hem wie hij was en zijn naam. Hij zei dat hij een moslim was en de kerk wilde bezoeken." Dan wordt Kumaran weggeroepen om de mis te gaan houden.

Als hij het podium oploopt hoort hij een enorme explosie achter zich. Wanneer hij omkijkt ziet hij een ravage. Het bloed van zijn kerkleden is tegen de kerkmuren opgespat. 28 kerkleden komen om, waaronder 12 kinderen. Twee mensen uit zijn kerk liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.


Aanslagen Sri Lanka
- Dominee Prosman en Bart Jan Spruyt hekelen reacties op aanslagen Sri Lanka
- Telegraaf-journalist vindt lauwe reacties op aanslagen Sri Lanka opmerkelijk
- Zelfmoordterrorist Sri Lanka vergiste zich: Sionskerk werd nieuw doelwit
- Aanslagen Sri Lanka: Ramash redde dankzij zijn heldendaad honderden kerkgangers
- Wat iedere christen moet weten over de gruwelijke aanslagen in Sri Lanka - CIP Podcast
Meer over Aanslagen Sri Lanka »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ach ja, de eerste "zoete verhaaltjes" duiken op... Is het overigens normaal dat je zo'n vraag (of ze bereid zijn te sterven voor Christus) aan kleine kinderen stelt? Iemand? Iemand?