cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kruis van Jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 oktober 2017 door Albert van der Heide

Wees vooral blij met Jezus!

Een van de eerste keren dat Jezus een groep mensen op pad stuurt om in Zijn autoriteit wonderen en tekenen te doen, staat beschreven in Lukas 10. Een groep van ruim 70 mensen werd door Jezus in beweging gezet.

Vanuit de autoriteit van Zijn naam en in de kracht van de Heilige Geest stuurde Jezus ze op pad. En er was kracht. De kracht van God werkte zo door hen heen dat ze helemaal dolenthousiast terugkwamen. Vol verwondering en blijdschap, kwamen ze weer terug. Vol enthousiasme deelden ze hun ervaringen met Jezus, dat ze zelfs demonen de baas zijn geweest.

Wow, wat een gave ervaring!

Jezus moedigde aan en bevestigde hen. Wat een effect hebben jullie zeg, super dat jullie zo gehoorzaam op pad zijn gegaan. De vijand werd trouwens heel erg onrustig van jullie (Lukas 10:18). Weet je ik geef jullie nog meer kracht en geloof (Lukas 10:19). En dan komen die opmerkelijke woorden in Lukas 19:20; Wees niet blij dat je macht heb over geesten, maar wees vooral blij met Mij. Wees vooral blij met het feit dat je zelf gered bent.

Het is Gods beschermende liefde als Hij zegt; het is allemaal fantastisch, maar wees vooral blij met mij!

De diepste motivatie van wat je doet voor God moet een echo zijn van Zijn Liefde voor jou. Dat is Gods bescherming. Omdat je het anders niet volhoudt. Omdat anders de puurheid van je getuigenis aan kracht verliest. Als je ook maar ergens uit ‘kracht’ je identiteit, zelfbeeld, waarde en bevestiging haalt, gaat het vroeg of laat mis. De enige identiteit, die jouw duurzame vrede en vreugde geeft, is in Christus.

Natuurlijk is het geweldig als demonen een leven moeten verlaten, natuurlijk is het exciting als God iemand ‘door jou heen’ geneest. Het is heel gaaf en geeft je geloof en passie een enorme boost. Maar zelfs daarin zit gewenning, het blijft bijzonder… maar wordt ook een soort normaal. Naast gewenning zal je ziel ook worden bestookt met afwijzing, teleurstelling. Een andere grote vijand is onzekerheid; jezelf beoordelen en vergelijken met anderen die in Gods kracht bewegen.

Het is dus Gods beschermende liefde als Hij zegt; het is allemaal fantastisch, maar wees vooral blij met mij! Zo krachtig hoe Gods volmaakte vaderschap zichtbaar wordt, door Jezus, in dit gedeelte. Hij daagt uit, geeft wat nodig is, bemoedigt en bevestigt als ze terugkomen en zet het hele avontuur, discipel zijn, daarna direct weer in het beschermende perspectief van onvoorwaardelijke liefde. Daar kan deze papa ook weer veel van leren.

Jezus zegt vandaag tegen jou; ga ervoor, geniet van wat ik door je heen wil doen… maar wees vooral blij met Mij!

Lieve Vader; ik besluit om mijn prioriteit te leggen in mijn eigen relatie met U. Het feit dat U mij kent, dat U mij liefheeft gaat boven alles. Ik wil die eerste liefde, die eerste verwondering nooit verlaten. Ik kies ervoor, ik stap erin. Dank U voor het wonder van uw liefde, voor het wonder van uw vergeving, voor het wonder van uw genade. Ik hou van U..

Heb je een vraag of opmerking voor Albert? Bezoek hier zijn Facebookpagina.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen