cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
archeoloog met gevonden beker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 augustus 2017 door Hendriëlle de Groot

Archeologen zouden de beker hebben opgegraven, waarin Jezus water in wijn veranderde

Archeologen zouden een tweeduizend jaar oude beker hebben gevonden, op de plek waar Jezus water in wijn veranderd heeft. Een massieve tweeduizend jaar oude kalkstenen steengroeve en werkplaats zijn ontdekt in het lager gelegen gedeelte van Galilea. Experts geloven dat dit de plaats zou kunnen zijn waar stenen vaten werd gemaakt, waarin het water zat dat Jezus in wijn veranderde.

“Een handgemaakte steengroeven grot was recent ontdekt tussen Nazareth en het dorp Kana. Wat het unieke is aan deze opgraving, is dat er ook nog eens een werkplaats voor aardewerk – een van de vier in Israël – is gevonden,” schrijft redacteur Amanda Borschel-Dan in The Times of Israel.

De werkplaats was enkel bij toeval ontdekt, tijdens de bouw van een sportcentrum waarvoor ze in de grond moesten graven. “Tus dusver hebben archeologen duizenden stukken kalksteen afgegraven, die uitgehold zijn en gevormd zijn tot bekers en kommen, ”vervolgt Borscheel-Dan.

Bekijk ook deze video:

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen