cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2016 door Jeffrey Schipper

Remonstrantse predikant dankt EO-critici voor reclame

"Grote dank voor jullie reclame voor ons. Ga zo verder! We zijn jullie dankbaar," schrijft de remonstrantse predikant Tjaard Barnard in reactie op de kritiek die de EO ontving na het aanstellen van Tom Mikkers. De komst van de remonstrantse predikant leidde tot open brieven van prominente christenen en een Facebookpagina.

Barnard: "Waar vastheid in de leer tot een schier oneindig aantal kerkscheuringen heeft geleid, zie je nu dat allerlei zekerheden vervallen. Er komen modernere liederen binnen. Bij die ontwikkeling hoort ook dat een groep murmurerende mensen, meestal mannen, gaat roepen dat men de oude wortels aan het verlaten is. En natuurlijk is dat ook gewoon zo. Gelukkig maar. Iedereen gaat met de tijd mee, of je nu wilt of niet.

Altijd blijven er mensen die God in hun broekzak lijken te hebben. Zo zeker weten ze alles van Hem. Intussen laten de heren zien dat er voor een wat vrijer, remonstrants geluid, nog zeker ruimte is. Remonstranten vechten niet tegen windmolens als ze veronderstellen dat ze bestaansrecht hebben naast kerken en groeperingen die het allemaal zo precies weten."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen