cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2016 door Shehera Vega Sánchez

Ophef over half-naakte jeugdleider bij vrouwenconferentie Hillsong

Hillsong NYC jeugdleider en voormalig model Diego Simila is onlangs als "Naked Cowboy" verschenen bij Hillsong's color conferentie in New York. Met alleen zijn onderbroek nog aan paradeerde hij over het podium, terwijl duizenden vrouwen hem toejuichten.

Zowel Hillsong NYC leider Carl Lentz, als Bobbie Houston en haar zoon Ben, die de Hillsong kerk in LA leidt, zijn te zien op filmpjes van het event. De Naked Cowboy Simila maakte voorheen deel uit van een boyband in Californië, maar was ervan overtuigd dat God hem opdroeg dit alles achter te laten en een opleiding te volgen aan het Hillsong Bijbel college in Sydney. Toen hij was afgestudeerd verhuisde Simila terug naar Californië. Hij ging aan de slag als model, totdat hij het gevoel kreeg dat hij naar New York City moest verhuizen. 

Kort na zijn verhuizing naar NYC werd hij aangewezen als jeugdleider bij Hillsong NYC. Veel mensen zijn woedend over het incident, het zou namelijk niet gepast zijn dat iemand bijna volledig naakt over het podium loopt tijdens een christelijk event, laat staan een jeugdleider. "Ik verwacht meestal geen halfnaakte cowboy te zien op het podium van een christelijk vrouwenevent," schreef Amy Spreeman van Berean Research. "En ik verwacht vervolgens ook niet dat duizenden vrouwen applaudisseren en juichen bij het zien van deze man. Ja, als ik van de wereld zou zijn, dan zou ik dit verwachten als het ging om een gigantische groep vrijgezellen in een stripclub."

"Hillsong blijft mij verbazen met het feit dat ze de Bijbelse instructies over hoe wij moeten leven in deze donkere tijd compleet negeren," schreef de blog Pirate Christian. "Zo lieten de viezerik Austin een bezoek brengen aan een van hun vrouwenconferenties in Londen en nu hebben ze The Naked Cowboy laten rondlopen bij hun conferentie in New York. Ik ben bang voor wat het volgende event gaat brengen."

Hillsong heeft nog geen commentaar gegeven op het incident. Bekijk enkele filmpjes van het event hieronder: 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen