cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 april 2013 door Redactie

"Zonder geven gaat alles kapot"

Vorige week werd het nieuwe gebouw van De Levende Steen gemeente geopend. Het spiksplinternieuwe gebouw werd gebouwd met geld van gemeenteleden. Pastor Edgar Holder is daar maar wat trots op. CIP.nl sprak met hem over het principe van 'zaaien en oogsten'. Edgar: "Als je de Heer liefhebt, dan toon je dat in alle opzichten. Mensen hebben  bij ons de liefde van God ervaren en willen dat uitdelen. Dat doen we door het uitdragen van de liefde via de televisie, campagnes en prediking. In ons geval hebben we een centrum gebouwd. Ons vorige gebouw werd te klein door alle mensen dit tot geloof kwamen. En dus wilde we ruimte maken. En dan moet je zaaien. Want ja, een voetbalvereniging zorgt voor een clubgebouw. Een kerk moet zo ook voor een eigen ruimte zorgen. De mensen begrepen dat. Heel spontaan en vreugdevol hebben mensen hun uiterste best gedaan om te geven voor dit prachtige evangeliecentrum. Ieder naar vermogen of in geloof." 

Edgar Holder stelt dat "zonder geven alles kapot gaat". Hij legt dit uit. "In Nederland noemen we dat belasting betalen. Dat is misschien opgelegd geven, maar desalniettemin belangrijk. Zonder dat gaat alles kapot. In een gezin geef je. In een vriendschap geef je. Geven hoort bij het leven. In het geloof is het geven vanuit je hart, omdat je God liefhebt. Als je Hem liefhebt, dan geef je eerst jezelf en de rest komt dan vanzelf."

Geld geven wat je niet hebt
Volgens Holder kun je als christen ook "in geloof" geven. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld 3000 euro wilt geven, terwijl je dat geld eigenlijk niet hebt of niet kunt missen. Hoe dat zit, legt hij uit in onderstaande video. 


Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen