Ontvoerde Amerikaanse zendeling spreekt voor het eerst na bevrijding: “God heeft mij gered"

De Amerikaanse zendeling Josh Sullivan (34) heeft voor het eerst van zich laten horen sinds hij vorige week bevrijd werd uit de handen van zijn ontvoerders in Zuid-Afrika. Dat schrijft The Christian Post. Sullivan dankt God dat hij nog leeft én al diegenen die voor zijn bevrijding gebeden hebben.
Sullivan werd op 10 april ontvoerd tijdens een gebedsbijeenkomst in de Fellowship Baptist Church in Motherwell, Zuid-Afrika. Hij werd vastgehouden door meerdere gewapende mannen die losgeld eisten. Op 15 april kwam er een eind aan de nachtmerrie. Tijdens een hevig vuurgevecht met de Zuid-Afrikaanse politie kwamen drie van zijn vermoedelijke ontvoerders om het leven. Sullivan werd wonderlijk genoeg ongedeerd teruggevonden.
“Ik dank God voor mijn bevrijding uit wat ongetwijfeld de ergste ervaring van ons leven was”, zei Sullivan zaterdag in een eerste verklaring. “Ik dank Hem ook dat Hij mij 28 jaar geleden verloste van mijn zonden, toen ik Jezus Christus als mijn Redder aannam.”
Volgens de Zuid-Afrikaanse politie vond de schietpartij plaats bij een safehouse in KwaMagxaki, Gqeberha, waar Sullivan werd vastgehouden. "Toen agenten het huis naderden, zagen zij een voertuig. De verdachten openden het vuur en probeerden te vluchten. Onze agenten reageerden met precisie", liet de politie in een verklaring weten.
De zendeling zat in het voertuig van waaruit werd geschoten. "Wonder boven wonder was hij ongedeerd", aldus de politie. Medische hulpverleners bevestigden dat hij in uitstekende conditie verkeert.
Op Facebook bedankte Sullivan zaterdag de politie, de FBI, en duizenden mensen die voor hem gebeden hebben. 'Het is door deze gebeden dat God een wonder heeft verricht', schreef hij. Hij sprak ook zijn dank uit aan zijn vrouw Meagan: 'Haar kracht en veerkracht maakten haar vorige week de sterkste vrouw ter wereld.'
Sullivan vraagt nu om privacy en rust om te herstellen. 'Ik heb een wonderbaarlijk verhaal te vertellen, en ik kijk ernaar uit om dat op het juiste moment te delen.'
In zijn thuisgemeente in Maryville, Tennessee, werd zijn redding met blijdschap ontvangen. Heather Shirley, medewerker bij de Fellowship Baptist Church, zei: “We willen het verhaal graag uit zijn eigen mond horen. Alleen hij kan vertellen wat hij echt heeft meegemaakt. We geloven dat God hem op wonderlijke wijze beschermd heeft.”
De ontvoering leidde tot wereldwijde gebedsacties. Voor velen is zijn terugkeer een levend bewijs van Gods bescherming. Zoals Shirley het zei: “Er moet een beschermende muur om hem heen zijn geweest. Dat is de enige verklaring.”
Praatmee