cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bart Bolhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 mei 2023 door Bart Bolhuis

De brief van christelijke jongeren aan kerken en predikanten geeft me hoop voor de toekomst

Vorige week publiceerde EO BEAM een brief namens de ‘6 procent’. Na wat gegoogle kwam ik erachter dat dit mysterieuze getal staat voor alle jongeren in Nederland die een persoonlijk besluit hebben genomen om Jezus te volgen, gebaseerd op een onderzoek, uitgevoerd door Barna Group. EO BEAM heeft samen met enkele jongeren uit die 6 procent een brief geschreven namens 100 procent van de 6 procent. Volg je het nog?

Hun oproep is dat preken in de kerk meer over het leven van jongeren moeten gaan. Wat ze daar precies mee bedoelen is enigszins raadselachtig, maar het komt er globaal denk ik op neer dat het meer concreet moet en meer relevant. Een zinnige oproep die eigenlijk in elke willekeurige situatie toepasselijk is. Maar toch, ik moet zeggen, de oproep is zo gek nog niet.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Het artikel begint goed met zelfkritiek maar vervolgens wordt de kerk verweten geen 'instant' oplossingen te hebben. De oplossing is dat jonge linkse hoogopgeleiden hun studentenkamers aan statushouders geven, linksom of rechtsom en als je dat niet wilt dan is het onchristelijk om met de vinger naar een ander te wijzen.