cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Marianne Grandia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2023 door Jeffrey Schipper

Marianne Grandia was doodsbang voor God: "Zondebesef zat er diep in"

Marianne Grandia was ervan overtuigd dat haar zonde groter was dan de genade van God. “Mijn angst voor Gods oordeel zat zo diep. Ik wist niet waar ik het zoeken moest van ellende”, vertelde de schrijfster onlangs tijdens een thema-avond, getiteld ‘Leven uit Gods genade’, van Stichting Jij daar! “Ik heb mezelf zo vaak aan het kruis genageld voor dingen waarvoor Jezus allang aan het kruis is geweest.”

“Ik vertel mijn getuigenis niet om te zeggen: ‘Kijk mij’, maar ‘kijk naar Hem’”, zegt Marianne, wijzend naar de hemel. “Kijk naar wat er gebeurt als je je écht durft open te stellen voor God en wat het is om te ontdekken wie Hij is. Misschien geloof je dat God goed is en genade wil geven, maar geloof je vanuit jezelf niet dat je het waard bent. Je weet je mogelijk geen raad met de liefde van Jezus. Ik heb lang gedacht dat er in de Bijbel stond: ‘Alzo lief had God de wereld, behalve Marianne’”, erkent de vrouw.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Op zich doe ik niets af aan het verhaal en de beleving van deze mevr. Wel is het mijns inziens zo, dat je deze angst of hoe je het ook noemt niet altijd een op een aan het geloof of het woord zonde en een boze God koppelen. Het heeft ook te maken met een zekere gevoeligheid. Ik weet dit ook uit eigen ervaring. Ik heb mensen gekend die ook deze gevoeligheid hadden. Als ze atheïst geweest waren, zouden ze in die context heel serius geweest zijn.