cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. G. A. van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 maart 2023 door Dr. G. A. van den Brink

God verlangt ernaar gelovigen zalig te maken

Welk deel van Gods wil wordt er in de prediking verkondigd? Het antwoord is eenvoudig: alles wat er over Gods wil geopenbaard is, krijgt een plaats in de prediking. Wij moeten, aldus Dordt, over Gods wil oordelen vanuit Zijn Woord (DL I.17).

Het belangrijkste aspect van wat wij over Zijn wil weten, is [...] dat Hij bepaald heeft dat Hij allen die geloven, zalig zal maken, en dat op allen die niet geloven, de toorn van God blijft (DL I.4). Dit wordt ook wel aangeduid als de wil van Gods bevel. Hij beveelt ons immers om de belofte van het evangelie te geloven (DL II.5).

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
"want Hij beveelt allen, dat zij zich bekeren." Dat is waar. Maar wat heeft de uitverkiezing hier mee te maken? Overigens snap ik niet waarom zovaak naar de D.L. verwezen wordt. Een paar citaten uit de bijbel zou e.e.a. veel overzichtelijker en duidelijker maken. Waarom zo moeilijk doen?