cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tyler Thompson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 maart 2023 door Patrick Goede

Tyler Thompson is scriptschrijver van populaire Jezus-serie The Chosen: "We passen plausibele fictie toe"

“Ik heb van veel mensen gehoord dat ze er de Bijbel weer door zijn gaan lezen. Ze herkennen zich zo in de personages dat ze meer en meer over hen willen weten.” Tyler Thompson is één van de drie scriptschrijvers van hitserie The Chosen. Onlangs was hij in Nederland voor de lancering van The Chosen bij de Evangelische Omroep. Cvandaag zocht hem op om over het succes van de serie en de daarbij gepaard gaande artistieke uitdagingen te praten.

Thompson werkte al eens eerder samen met regisseur Dallas Jenkins en zo kwam de scriptschrijver bij The Chosen terecht, zij het wel in een andere rol. “Ik werkte al eerder in de filmmontage voor Dallas, maar bleef hem zeggen dat ik liever scriptschrijver wilde worden. Hij vroeg mij waarom ik dat zo graag wilde, want ik was volgens hem een hele goede editor. Ik antwoordde hem dat je ergens wel goed in kunt zijn, maar dat dat niet hetzelfde is als ergens toe geroepen zijn. Ik stopte met monteren en ging vervolgens aan de slag in Chicago, waar ik een aantal toneelstukken schreef. Dallas had ervan gehoord en belde me op met de mededeling dat hij een korte film wilde maken over een herder. Hij wilde mij als scriptschrijver. Dat werd uiteindelijk de pilot voor The Chosen. Zo ben ik erbij betrokken geraakt.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Download hier The Chosen app om de serie gratis te bekijken!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

quote: "Houdt(!) je als scriptschrijver rekening met wat in Openbaring geschreven staat, dat als iemand iets aan Gods Woord toevoegt of weglaat, diegene Gods toorn kan verwachten?"

Die tekst aan het eind van Openbaring slaat m.i. slechts op het boek Openbaring: SV 22, 19 En indien iemand afdoet van DE WOORDEN DES BOEKS DEZER PROFETIE, God zal zijn deel afdoen uit het boek des levens, en uit de heilige stad, en uit hetgeen in DIT BOEK geschreven is. Toen Openbaring door Johannes geschreven werd bestond de canon van het NT nog niet eens.