cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
André van Grol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 maart 2023 door Silvan Bruinstroop

Film Sabina confronteert SDOK-directeur: “Ben ik bereid te lijden omwille van Christus?"

Eind 2022 kwam de film ‘Sabina, Tortured for Christ, the nazi years’ uit, waarin Sabina, de vrouw van de bekende predikant en SDOK-grondlegger Richard Wurmbrand, de hoofdrol speelt. Waar Sabina eerst genoot van een bestaan zonder God, komt ze later tot geloof. Zelfs als in de Tweede Wereldoorlog vrijwel haar gehele familie door de nazi's vermoord wordt, raakt ze niet verbitterd. Zo schenkt ze de SS’er die haar familie de dood injoeg zelfs vergeving. “Juist in moeilijke omstandigheden toont Sabina de essentie van het navolgen van Christus”, zegt SDOK-directeur André van Grol in gesprek met Cvandaag.

Sinds kort is de film ‘Sabina’ gratis te downloaden op de website van SDOK. Daarnaast is er een gratis miniglossy verkrijgbaar die eveneens in het teken staat van haar leven en waarin vergeving het overkoepelende thema is. Van Grol legt uit waarom. “Vergeving is een heel actueel thema waar elk mens linksom of rechtsom mee te maken krijgt. Of het nu het dagelijks leven betreft of in de relaties die je met mensen hebt. Als je naar de film Sabina kijkt, zie je dat zij haar grootste vijanden kon vergeven omdat Christus haar vergeven heeft en daartoe de kracht gaf. Op het moment dat je daar zelf ook iets van hebt mogen ervaren, doet dat wat met je. Als je vanuit Zijn genade kunt vergeven, zet dat je vrij en wordt een mens van zijn bitterheid en wrok verlost. Dat is zo bevrijdend dat ik dat iedereen gun, vandaar de film en glossy.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om de film 'Sabina' te downloaden en de glossy te bestellen!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Sabina, Corrie ten Boom en ook in dit rijtje mag niet ontbreken Etty Hillesum, zij allen hadden een diep besef dat dit aardse leven in Gods werkelijkheid niets voorstelt en dat we dus ook in Gods werkelijk niets te verliezen hebben. Maar zij beseften ook al drie nog iets anders: dat alle mensen die leven ten diepste onze broeders en dat wij in Gods werkelijkheid geen vijanden hebben.