cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 maart 2023 door Silvan Bruinstroop

Fawed groeide op als christen in Pakistan: “Als je over Jezus begint, kan dat je dood zijn”

“Jezus verandert mensenlevens”, vertelt Fawed* die als christen opgroeide in Pakistan. Enkele jaren geleden volgde Fawed een discipelschapstraining en deelt hij nu het Evangelie onder landgenoten. Dat doet hij middels social media. Afgelopen maand bezocht hij Nederland en deelde hij in gesprek met Cvandaag zijn levensverhaal. Hoewel Fawed regelmatig gevaar loopt, laat hij zich niet tegenhouden het Evangelie te verspreiden. Fawed: "Mijn volk heeft Jezus nodig."

Eerder sprak Cvandaag al met Haseeb* uit Afghanistan, die net als Fawed als samenwerkingspartner aan de Nederlandse zendingsorganisatie 3xM verbonden is. In tegenstelling tot Haseeb is Fawed wél grootgebracht in een christelijk gezin en weet dan ook al heel zijn leven wat het is om offers te brengen in een land waar christenvervolging aan de orde van de dag is. “Die vervolging laat zich op allerlei manieren voelen. Ik zeg altijd dat er daarin twee verschillende typen zijn: psychologisch en lichamelijk”, vertelt Fawed.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Neem een kijkje op de site van 3xM

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Spreek met Pakistanen over de profeet Isa en Zijn moeder Mirjam uit het land Israël.

Zorg er voor, als je het als een roeping ziet te getuigen, van en over Hem, daarbij niet te redetwisten over de enige echte religie!, dat deed Isa ook niet. Verdiep je met kennis in de vele plaatsen in hun heilig boek van datgene wat als parallel kan worden beschouwt met de Bijbel. Doe dat niet te lang, maar hoogstens 20 minuten, waarbij je zelf meer dan 12 minuten luistert. Dan is er vaak basis voor herhaling van ontmoeting. Leer dan iets van hun cultuur.