cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Matthijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

21 februari 2023 door Sjoukje Dijkstra

Matthijn Doekes heeft zijn ziekte geaccepteerd: "God neemt mijn doorn in het vlees niet weg"

Sinds 2008 rapt hij al tegen voorspoedprediking, nu komt hiphop-artiest Matthijn Doekes (alias Witte Reus) samen met de Houtense Carlos met een nieuw album over suïcidaliteit, depressie, adoptie en hechtingsproblematiek. "Geschreven voor mensen die teleurgesteld zijn in de kerk, omdat deze issues er niet mogen zijn. Te vaak wordt gedacht: 'Als je Jezus hebt aangenomen, ben je toch automatisch genezen?'"

Matthijn kwam in 2000 tot geloof, terwijl hij onderweg was naar zijn werk. Al jaren worstelde hij met reisangst. "Een aantal jaren is het weggeweest, maar het kwam terug. Op een dag stond de trein stil, het was 30 graden en ik voelde de paniek opkomen. Ik zat op zo'n klapstoeltje bij de deur in het hoekje en ineens ging ik bidden. Dat deed ik nooit. Ik bad: 'Here God, ik ben moe van het vechten tegen U'. Terwijl ik het zei, besefte ik het pas. Vanaf dat moment was ik wedergeboren, hoewel ik dat toen nog niet echt doorhad. Ik wist dat er iets raars gebeurde, want er kwam een diepe vreugde en vrede over mij. Ik belde mijn zusje en vroeg of zij zondag met mij mee zou gaan naar de kerk. Toen ik op mijn werk kwam, was ik zelf nog helemaal overdonderd. 'Weet je wat ik ga doen?', vroeg ik mijn collega's. 'Ik ga zondag naar de kerk!'."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Suicidaliteit
Meer over suicidaliteit »

Depressie
Meer over depressie »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Mooi Matthijn. Ik lees bij jou het besef dat dit niet ons echte leven is. Mensen die in dit leven streven naar genezing hebben geen oog voor het feit dat die genezing slechts dit leven aan gaat en daarmee die genezing ook maar tijdelijk is en zonder eeuwigheidswaarde.