cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Annemarieke Graveland

Annemarieke Graveland verkent christelijk Nederland: Mijn vooroordeel over refo's werd meteen ontkracht

Hoe beoordeelt een (relatieve) buitenstaander het reilen en zeilen binnen onze christelijke bubbel? Columnist Annemarieke Graveland gaat regelmatig het land in om christelijke events te bezoeken. Onlangs bezocht ze een thema-avond van Geloofstoerusting. Aan het begin van een nieuwe columnreeks deelt ze haar bevindingen: 'Mijn vooroordeel over deze reformatorische bijeenkomst werd meteen ontkracht.'

Voordat ik naar Geloofstoerusting ging, had ik nog nooit lezingen of andere video’s ervan online gekeken. Dat wilde ik ook niet voordat ik erheen zou gaan, want ik wilde er zo onbevangen mogelijk heen, met een open geest, zonder eventuele vooroordelen of bepaalde verwachtingen die in me zouden kunnen opkomen als ik vooraf teveel onderzoek zou doen naar waar die lezingen zoal over gaan en hoe orthodox het zou zijn. Ik wist wel dat Geloofstoerusting een protestantse organisatie is en dat het een avond zou zijn met samenzang, lezingen en een vragenronde (wat er zoal op het programma stond op zo’n avond had ik gevraagd op Twitter). En daarnaast wist ik dat de spreker dr. Gert van den Brink zou zijn. Hij gaf afgelopen zomer een lezing bij Geloofstoerusting waarin hij waarschuwde tegen het prediken van “een Evangelie met kleine lettertjes’’. Binnen de gereformeerde gezindte leidde die lezing tot controverse. Ik heb me daar verder niet over ingelezen voordat ik naar Geloofstoerusting ging, want ik wilde naar dr. Van den Brink luisteren zonder al een mening over hem of zijn standpunten klaar te hebben. Kortom, ik wilde proberen luisteren zonder vooroordelen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Annemarieke en het christendom
- Annemarieke verkent christelijk Nederland: Met mijn armen omhoog meezingen met Sela
- Annemarieke verkent christendom: Gelovigen zijn niet geïndoctrineerd, leerde ik met C.S. Lewis
- Annemarieke verkent christendom: Ontroerd door de Matthäus Passion
Meer over Annemarieke en het christendom »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Geweldig om weer door jouw ogen te mogen kijken!