cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Leger des Heils
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2022 door Redactie

College Rotterdam wuift D66-beschuldiging van discriminatie Leger des Heils weg

Het Leger des Heils maakt zich niet schuldig aan discriminatie door een voorkeur te geven aan christelijke werknemers. Dat stelt het college van Rotterdam naar aanleiding van vragen die D66 hier eerder over stelde. Robbert-Jan van de Werken van ChristenUnie Rotterdam reageert verheugd op het nieuws: 'Deksel op de neus van D66 Rotterdam.'

Eind september kwam naar buiten dat D66 Rotterdam schriftelijke vragen had gesteld over het Leger des Heils. Volgens de partij discrimineert de organisatie omdat men in vacatures zegt op zoek te zijn naar werknemers die christen zijn en kunnen toelichten wat dat voor hen betekent. ‘D66 Rotterdam is van mening dat dit onwenselijke discriminatie is’, stond er onder meer in de brief aan het college. Ook leek men het onwenselijk te vinden om als gemeente Rotterdam op deze manier samen te blijven werken met het Leger des Heils.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Prachtig! Een organisatie van discriminatie beschuldigen, die zonder onderscheid van geloof of politieke overtuiging hulp verleent aan ALLE soorten mensen, is toch wel erg laag en haatdragend tegen christenen.

D66 laat weer eens zijn gezicht zien. Wat fijn dat ze ongelijk hebben gekregen!