cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joanne Kervel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 november 2022 door Hendrina de Graaf

Joanne Kervel raakte haar geloof kwijt (totdat christenen voor haar gingen bidden)

Haar ouders breken met de kerk als Joanne Kervel twaalf jaar oud is. Zelf dompelt ze zich onder in de spirituele New Age beweging. Tot er een grote verandering plaatsvindt.

"Je hoorde over de zonde, maar nooit over vergeving", herinnert Joanne Kervel (65) zich over de plaatselijke Gereformeerde Kerk waar zij als kind naartoe ging. "Mijn ouders waren serieus gelovig, maar vonden in deze gemeente niet wat ze zochten. Ze hebben vervolgens allerlei andere kerken geprobeerd, maar ook daar liepen ze vast. Uiteindelijk zijn ze helemaal gestopt met de zondagse diensten."

Het geloof ebde langzaam weg. "Mijn ouders lazen veel boeken over bijvoorbeeld het vraagstuk van de zonde. Ook spraken ze er onderling regelmatig over. Later kreeg ik de indruk dat de boeken die zij lazen, van onder meer professor Harry Kuitert waren. Die is ook wel bekend van de uitspraak ‘Alle spreken over Boven komt van beneden, ook de uitspraak dat iets van Boven komt’. Ik dacht nadien: ‘Die man heeft heel wat geroofd.’ Ook bij Kervel verdwijnt het geloof als de invallende schemering op een zomerse avond. Na verloop van jaren taalt ze er niet meer naar.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Een prachtig verhaal! En tegelijkertijd een ernstige waarschuwing, hoe makkelijk een mens verloren kan lopen in "dingen die goed lijken."