cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bart Gijsbertsen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 oktober 2022 door Jeffrey Schipper

Bart Gijsbertsen strijdt tegen vervangingstheologie: "We moeten ophouden de Bijbel Israël-loos uit te leggen"

Sommige christenen stellen dat de vervangingstheologie sinds de vorige eeuw aan populariteit heeft verloren in de kerk. Maar Bart Gijsbertsen is niet overtuigd: “Je kunt wel een nieuw etiket op een jampotje plakken, maar dat verandert de inhoud van dat jampotje nog niet”, stelt de PKN-emerituspredikant in aanloop naar deze studiedag van de Jules Isaac Stichting. De Bijbel ‘Israël-loos’ blijven lezen is volgens hem uiteindelijk de dood in de pot voor de kerk.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Waarom die verwijzing naar de synagoge en de bewering dat de Psalmen 'daar vandaan komen'. Dat is niet zo. De synagoge is een latere ontwikkeling. De Psalmen zijn veel ouder. De context is niet Judaïsme, zoals dat vandaag bestaat, maar het Oude Testament. Vergeet niet dat het hedendaagse Judaïsme sterk verschilt van het vroegere geloof, juist door de afwijzing van Jezus al Messias. Ten slotte: Israël-loos? Toch niet als je cvandaag leest!