cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan van den Bosch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2022 door Silvan Bruinstroop

Jan van den Bosch zet zich in voor Oekraïense vluchtelingen met handicap: "Hun verdriet raakt me steeds weer"

Vlak na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne deed ondernemer Jan van den Bosch een indringende oproep aan Nederlandse zorginstellingen om 35 Oekraïense vluchtelingen met een dubbele beperking op te vangen. Bijzonder genoeg zijn er op verschillende plekken inmiddels zelfs honderden mensen ondergebracht. Van den Bosch blikt terug: "Soms zit ik er gewoon maar even bij en dan sla je een arm om iemands schouder."

“Enkele tientallen zorginstellingen gaven aan deze mensen op te willen vangen”, zegt Van den Bosch. “Er waren ook mensen die dat individueel wilden doen, maar het is bijna onmogelijk om iemand met een zware handicap, die speciale begeleiding nodig heeft, in huis te nemen. Het was ons doel om zorgcentra te vinden die geëquipeerd zijn om mensen, die soms ook een meervoudige beperking hebben, op te kunnen vangen. Daarin zijn we geslaagd.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W