cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
robert plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 september 2022 door Robert Plomp

Moet een christen in staat zijn om te bewijzen dat God bestaat?

Kun jij bewijzen dat God bestaat? Het is een vraag die regelmatig gesteld wordt, soms in een persoonlijk gesprek, maar meestal meer in het algemeen op social media of in blogs en columns. Soms is de persoon die de vraag stelt echt benieuwd naar het antwoord, maar meestal wordt de vraag gesteld vanuit de gedachte dat dat bewijs toch niet geleverd kan worden. Na de vraag volgt meestal een ongemakkelijk gesprek met veel misverstanden, misplaatste triomfantelijke conclusies (van beide kanten), en langs elkaar heen gepraat. Vaak komt dat ook door de christen die reageert, maar meestal ligt het probleem bij de uitgesproken atheïst.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- Kloppen jouw dogma’s met de realiteit of leef je in een theoretische schijnwereld?
- Waarom zitten zoveel christenen naast Jona te mopperen?
- Wetticisme: een reëel gevaar voor iedere christen
- Dominee Kort werd door sommigen gezien als postmoderne christelijke martelaar
- Er is een oorlog aan de gang om onze naaste (ook in de kerk)
Meer over Robert Plomp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Belangrijker dan de 'bestaansvraag' is, wat de waarheid is over God. Veel mensen geloven dat er wel 'iets' is. Dat is mager, want geloven dat 'iets' is, komt meestal neer op leven alsof er 'niets' is.

De boodschap van de apostelen in Handelingen is dat Jezus is opgestaan en dat bewijst dat Hij Heer is. Daarom verdient Hij onze overgave. Zij waren ooggetuigen en het historisch bewijsmateriaal voor de Opstanding is sterk (zie b.v. de boeken van Gary Habermas). We staan als christenen als het om bewijsmateriaal gaat, echt niet met lege handen!