cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 augustus 2022 door Annemarieke Graveland

Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Grote vergevingsgezindheid (Matteüs 12)

Toen ik het hoofdstuk van deze week las, kwam ik erachter dat ik me maar weinig kon herinneren van de eerste keer dat ik het las, en dat terwijl er veel boeiende en verwonderlijke dingen in beschreven staan. Veel staat in het teken van Jezus’ onenigheid met de Farizeeën. En ik kwam erachter dat Bijbelteksten die haast vanzelfsprekend lijken te zijn geworden, je opeens toch kunnen verwonderen.

Het hoofdstuk van deze week begint met Jezus en Zijn leerlingen die door de korenvelden lopen op de Sabbat. Zijn leerlingen krijgen honger en eten van de aren. De farizeeën zien het (het lijkt soms alsof zij echt overal zijn waar Jezus is, haast alsof ze Hem stalken) en zeggen Hem dat Zijn leerlingen iets doen wat niet mag op de Sabbat. Jezus haalt hierop verschillende oudtestamentische voorbeelden van vergelijkbare voorvallen aan. Toen David en zijn metgezellen eens honger hadden, aten ze in de tempel van brood waar alleen priesters van mochten eten. En in de wet staat dat priesters die op de Sabbat dienstdoen in de tempel en daarmee de Sabbat ontwijden, onschuldig zijn. Jezus zegt dat het hier gaat om iets groters dan de tempel. Volgens Hem hadden de Farizeeën geen onschuldige mensen veroordeeld als ze hadden begrepen wat God bedoelde met “Barmhartigheid wil ik, geen offers’’. Bovendien is de Mensenzoon de heer van de Sabbat.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Onbevangen de Bijbel door
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Geloof als een mosterdzaadje (Matteüs 17)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 16: indrukwekkende vragen van Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: indrukwekkende vragen van Jezus (Matteüs 16)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 15: verwondering over Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Verwondering over Jezus (Matteüs 15)
Meer over Onbevangen de Bijbel door »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Ik weet nog steeds niet zo goed wat het lasteren van de Geest precies inhoudt."

Uit het verband blijkt dat de Farizeeën beweren dat het herstelwerk (genezingen en bevrijdingen) dat Jezus verricht door de kracht van Gods geest (Luc. 11:20) het werk van satan is.

Maar wie zo van God denkt (en dat doen velen tegenwoordig nog steeds als men denkt dat het kwade ook van God kan komen) kan geen vergeving van God ontvangen omdat hij zijn geest voor het echte wezen van God heeft afgesloten.

De God in wie is zelfs geen spoortje van duisternis is!