cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. A. Egas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. Egas heeft een boodschap voor ‘moderne’ CGK-gemeenten: “We zijn uitgepraat”

“De rek is eruit. Het wordt tijd dat we eerlijk zeggen: we zijn uitgepraat.” Ds. A. A. Egas is een voorstander van kerkelijke eenheid, maar volgens de christelijke gereformeerde predikant is een grens bereikt. Deze week (begin mei 2022, red.) komt de generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) opnieuw bijeen om door te praten over kerkelijke eenheid. Cvandaag sprak met de dominee uit Damwoude over eenheid, sektarisme en de impasse binnen de CGK.

Deze week (begin mei 2022, red.)staat ‘kerkelijke eenheid’ op de agenda van de generale synode. Op tafel ligt onder andere de vraag om als CGK eenheid te zoeken met ‘modernere’ gereformeerde kerken, zoals de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK). Kerken waar vrouwelijke ambtsdragers zijn toegestaan.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis vrouw in het ambt
- Vrouwendiscussie CGK is in het fundamentalisme-frame geramd
- PvdA haalt uit naar CGK: 'Taliban in de polder'; opnieuw vrouwelijke ambtsdragers bevestigd
- Gesteggel in de CGK over vrouwelijke ambtsdragers: hoe nu verder?
- CGK Zwolle bevestigt vier nieuwe vrouwelijke ambtsdragers ondanks synode-uitspraak
- CGK zetten relatie met GKv-NGK op lager pitje ondanks waarschuwing CGK-hoogleraar
Meer over CGK-crisis vrouw in het ambt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je raakt een keer uitgepraat. Het Woord moet voort. De taak van Gods dienstknechten is de bediening der verzoening. Niet jarenlang discussiëren over zaken waar de bijbel ons de weg wijst. De tijd is kort, de Rechter staat voor de deur. Vasthouden aan de waarheid van het Woord. Terecht zegt ds. Egas: de vrouw in ambt is onderdeel van een brede beweging. Er zit veel meer achter. De bediening mag niet gelasterd worden.