cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 december 2021 door Fred de Vries

Ben ik een racist?

Op YouTube circuleert nu al verschillende maanden een clipje, waarin Sylvana Simons in de Tweede Kamer wordt geïnterrumpeerd door Renske Leijten en waarin de laatste vraagt of zij een racist is. Het filmpje is fascinerend. Voor je ogen zie je een heuse bitchfight ontstaan waarbij niemand ook maar een duimbreed wil toegeven. Mooie televisie, zou producent Bert van der Veer zeggen. Het is maar wat je mooi noemt. Het is eerder ontluisterend.

Sylvana antwoordt op de vraag: “Ik weet niet of u een racist BENT, misschien ken ik u daar niet goed genoeg voor, maar ik moet dan op die gebrekkige kennis die ik van u heb, zeggen dat ik op dit moment uitga van niet.” Je kunt veel van haar zeggen, maar het is verbluffend hoe snel zij zich het Haagse jargon heeft eigen gemaakt. Een antwoord geven die op zich positief lijkt, maar desondanks negatief en onder de gordel is door bepaalde zaken bij zichzelf hardop af te vragen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De makke in NL is dat we met z'n allen naast elkaar leven. Ook in onze zuiver witte buurten. We zijn vooral individualist. Met de nadruk op dualist; altijd ergens voor of tegen. Overigens helemaal niet zo'n rare vraag van mw Leijten. Racisme is namelijk niet alleen een witte verstandelijke beperking.