cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Hoek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 november 2021 door Jeffrey Schipper

Gaat Openbaring 13 over de tijd waarin we nu leven? Jan Hoek antwoordt

Wat hebben de coronacrisis en de QR-samenleving te maken met Openbaring 13? Deze vraag houdt veel christenen vandaag de dag bezig. In de afgelopen maanden zijn er diverse preken en lezingen over het einde der tijden viral gegaan. Daarin werden parallellen getrokken tussen Openbaring 13 en deze tijd. Met prof. dr. Jan Hoek sprak CIP.nl over het merkteken van het beest, de antichrist en hoe je als christen het Bijbelboek Openbaring zou moeten lezen.

Hoek richt zich tot christenen die zich in Openbaring willen verdiepen. “De gouden regel bij Bijbeluitleg is: het Woord is tot een specifieke groep mensen gesproken én tegelijkertijd heeft het een boodschap voor alle tijden. Voordat we toekomen aan de toepassing naar 2021, moeten we ons afvragen wat Openbaring te zeggen had tot de mensen aan wie het in eerste instantie was gericht. Dan moet je weten dat dit Bijbelboek rond 90 na Christus is geschreven en de christenen in die tijd een vervolgde en gediscrimineerde minderheid waren die het moeilijk hadden. Vanuit de overwinning van Christus worden ze door de inhoud van Openbaring bemoedigd.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
De seculiere wereld doorziet soms ontwikkelingen beter dan kerken en kerkleiders. Wat ook zo merkwaardig is-of juist niet-is dat alles wat afwijkt van 't algemene narratief direct wordt neergesabeld als "complotdenken". Ook op CIP vaak columns met inhoud "oh-nee-wij-zijn-niet-vreemd-want we-zijn-geen-complotdenkers". Ok, misschien geen complotten in complotterende zin, maar je hebt nu eenmaal verzwegen en voorspelbare ontwikkelingen waarover je niet naïef mag zijn! Goed beschreven in: https://www.youtube.com/watch?v=8TFKkbj01NQ&t=1s