cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sameena
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 juni 2021 door Sjoukje Dijkstra

Sameena werd misbruikt door een loverboy: "God is toch liefde?"

Verdriet, dagelijks misbruik, chantage, geweld. Voor twee gitzwarte jaren was dat de rode draad in Sameena's leven. Ze werd gebrandmerkt door haar loverboy. Hij had zijn naam in haar buik gekerfd en er daarna zout in gewreven. Toen de wond ontstak, moest ze onvermijdelijk naar het ziekenhuis. Het werd haar redding: vanuit het ziekenhuis vluchtte ze. Nu, ruim acht jaar later, verschijnt haar boek en doet ze mee aan een Muskathlon om geld op te halen voor het Tot Heil Des Volks-project Scharlaken Koord.

Twee maanden deed ze erover om te schrijven over de meest gitzwarte tijd in haar leven. Ze heeft het zelf niet teruggelezen, want dat vindt ze moeilijk. Ze is niet het emotionele type, zegt ze lachend, en ze is ook niet bang. Allang niet meer. Daarom schrijft ze ook gewoon onder naam en toenaam. Ook de dader noemt ze bij zijn voornaam, Dennis. Ze noemt hem met minachting. Of ze hem ooit kan vergeven? Nu nog niet. Misschien op termijn, denkt ze. Nu memoreert ze hoe ze hem leerde kennen in februari 2011. "In april werkte ik al voor hem. Zo snel ging het."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Sameena te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Sameena, ik wens je alle zegen toe. De Heer heeft jou uitgekozen om een belangrijk verhaal te vertellen. Velen zullen baat hebben bij, en troost putten uit jouw boodschap en initiatief. Moge God de muskathlon zegenen!